Siirt’te market işleten Kadir Yördem, son günlerde artan hırsızlık olayları karşısında iş yerini korumak için haftanın belirli günlerini markette sabahlayarak geçiriyor.
Kooperatif Mahallesi’nde ana caddeye paralel olan iş yerine ikinci kez hırsızların girdiğini dile getiren Yördem, iş yerinde güvenlik kamerasına takılan hırsızların kırdıkları camdan çok rahat bir tavırla içeri girerek bir poşet dolusu sigara ve kasadaki parayı alarak kayıplara karıştığını söyledi. Yördem, "İlk olay geçen yıl yaşanmıştı. Marketin arka tarafından duvarı delen hırsızlar içeride bulunan tüm ürünleri almıştı. Bu büyük ve organize muhtemelen bir hırsızlık çetesinin olacak ki, duvarda açtıkları gedikten içeri gererek markette bulunan reyonları düzenli bir şekilde boşaltmışlardı. O gün iş yerime güvenlik kamerası taktırıp kilit sayısını artırdım. Dün ise sabah iş yerime gittiğimde şok bir manzara ile karşılaştım. İş yerimiz camları kırılmış içeriye giren hırsız tüm sigaraları ve kasadaki paraları almıştı. Güvenlik kamerasının görüntülerini izlediğimde ise, hırsız önce iş yerini kolluyor ardından büyük bir parke taşı ile camları patlatıyor. Muhtemelen kameranın varlığından haberi olmayan hırsız rahat bir endamla içeriye girdiğini gördüm. Marketim, mahallenin en işlek ana caddesine bakan bu noktada olmasına rağmen hırsızlar bu bölgede cirit atıyor" dedi.
Kamera görüntülerini polise verdiğini belirten Yördem, iş yerine kepenk de taktırmasına rağmen kuşku içinde olduğunu, bu amaçla haftanın belirli günlerini burada markette sabahlayarak iş yerine bekçilik yaptığını sözlerine ekledi.