Afyonkarahisar Girişimci İş Adamları Derneği (AFGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Resul Sündük hibe ve faizsiz kredilerle ilgili yaptığı açıklamada, “Devletin işletmelere ve iş kurmak isteyen girişimcilere sunduğu desteklerden yararlanmak isteyenlere dernek olarak her türlü yardıma hazırız” dedi.
Başkan Sündük, “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Projeleri, Kalkınma Ajansı Projeleri, Tarım Bakanlığı Projeleri, Derneklere Hibe Projeleri, Yatırım Teşvik Belgesi, Proje Yazma Eğitimleri, İhracat Desteği, TKDK Projeleri, Yönetim Danışmanlığı” gibi konularda derneğin yönetim kurulu tarafından girişimcilere ve işletme sahiplerine her türlü hizmetin sunulduğunu kaydetti. Devletin sağladığı hibe ve kredilerin çok yönlü olduğunu ifade eden Başkan Sündük, en az 2 sigortalı personeli bulunan tüm işletmelere personel desteği sağlandığını vurguladı. Başkan Sündük açıklamalarında şunları söyledi:
“Çalışan 2 sigortalı haricinde üçüncü olarak alacağınız personelin 4 aylık sigortasının tamamını ve maaşının 650 TL’lik kısmını devlet karşılamaktadır. Bundan nasıl faydalanabileceğini düşünen işletme sahipleri bizimle irtibata geçebilirler. Biz dernek olarak ücretsiz bilgilendirme yapıyoruz.”
“İHRACAT YAPMAK İSTEYEN İŞLETMELERE KREDİ İPOTEK İSTEĞİ VAR”
İşletmelere devlet tarafından kredi ipotek desteği sağlandığını da hatırlatan Başkan Sündük, “Özellikle ihracat yapan ya da yapmayı planlayan işletmelerin 2 milyon TL kadar kredi kullanabilecekleri ve bu kredi için ipoteğin tamamı ve kredi faizinin yüzde 50’lik kısmı için devlet desteği alabiliyorken, TKDK’dan destek alan işletmeler, kalkınma ajansında destek alan işletmeler ve KOSGEB aracılığıyla işletmesini kurmuş olan girişimcilerin kredi ihtiyaçlarında ipotek konusunda devlet destek sağlamaktadır. Bu kapsamın dışında kalan işletmelerde ipotek konusunda devletten yüzde 80 oranında yardım alabilirler” diye konuştu.
“İŞLETME SAHİPLERİ VE GİRİŞİMCİLER BİZE SOSYAL MEDYA VE E-MAİL ÜZERİNDE ULAŞABİLİRLER”
Kurum ve kuruluşların desteklerinden de faydalanmak isteyenlerin kendilerine müracaat edebileceklerini belirten Başkan Sündük, “Kişiler ister işini kurmak, isterse de işletmesini büyütmek için devletin hibe ve kredilerinden nasıl yararlanabileceklerini bize başvurarak öğrenebilirler. Biz bu hizmet için herhangi bir ücret almıyoruz. İster işsiz, ister işveren konumunda olsun herkesin yararlanabileceği bir destekleme programı mutlaka var. Yeter ki doğru zamanda ve doğru şekilde başvuru yapılabilsin. Girişimciler ve işletme sahipleri bizimle sosyal medya hesaplarımızdan ve [email protected] e-mail adresinden iletişime geçebilirsiniz” dedi.