Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () İSTANBUL’da hizmet veren bir grup Özel Halk Otobüsü (ÖHO) işletmecisi, bedava taşımacılık uygulamalarının sübvanse edilmesi veya zorunluluk olmaktan çıkarılması talebiyle Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

‘Bedava taşımak istemiyoruz’ şeklinde slogan atan grup adına basın açıklaması yapan Nejlettin Şan, her ay 75 milyon vatandaşa hizmet verdiklerini, bu sayının 40 milyona yakınının indirimli, 12 milyonunun ise ücretsiz olduğunu belirtti.

SORUNLAR ÇÖZÜLMEZSE KONTAK KAPAMA EYLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ
Dünyanın en pahalı otobüs ve mazotunu kullandıklarını ifade eden Şan, “Bir otobüsün aylık işletme maliyeti, 40 bin lirayı aşmaktadır. Bu da esnafın her ay 10 bin TL zararla yüz yüze olması demektir” dedi. Esnafın borç batağına doğru sürüklendiğini söyleyen Şan yetkililere “Eyleme geçmek zorunda kalarak akbil cihazlarının ve ona müteakip de kontak kapama eylemlerinin tüm ülke genelinde başlayacağını kamuoyuna duyururuz” diyerek seslendi.

ŞANTAJ MESAJINI GÖSTERDİ
Eylem öncesinde eyleme katılamamaları yönünde mesaj aldıklarını belirten Şan, “İşletmecilerimizin bu eyleme katılması veya destek vermeleri, yaptırım cetveli 30. Madde gereğince, sözleşmesinin feshini gerektirmektedir” yazılı bir mesajı basın mensuplarına gösterdi.

'YOLCULARIN YÜZDE 20'SİNİ BEDAVA TAŞIYORUZ'
30 ayrı kategoride yolcuların bedava taşındığını, bu sayının ise toplam rakamın yaklaşık yüzde 20’sine tekabül ettiğini ifade eden Şan, bunun bir sosyal hizmet olduğunun altını çizerek, “Bu, devletimizin yapması gereken sosyal hizmettir. Sosyal hizmetler bireylerin başına yüklenecek kadar hafif hizmetler değildir” ifadelerini kullandı.
Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
(FOTOĞRAF)