Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Haydi Gençler İstanbul’a projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrenim gören lise son sınıf öğrencileri İstanbul’a gidiyor.
Merkezefendi Belediyesi, ‘Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk’ gezisi ile beraber yine ses getirecek bir projeye daha imza attı. Bu çerçevede Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Haydi Gençler İstanbul’a projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrenim gören lise son sınıf öğrencileri İstanbul’a gidiyor.Yaklaşık 30 okuldan 4 bin 67 öğrencinin katılacağı İstanbul gezisi, üniversiteye hazırlanan Merkezefendili öğrencilere yeni bir bakış açısı kazandırarak geleceklerine ışık tutacak.
Merkezefendi ilçesinde belirlenen okullardan yola çıkan otobüslerle İstanbul’a giden öğrenciler ilk olarak Merkezefendi Hazretleri’nin türbesini ziyaret ediyor. Türbe ziyaretinin ardından öğrenciler tarihi, görsel anlamda en iyi tanıtabilecek olan ‘Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni geziyor. Hemen sonrasında ise Avrupa’da 800 park arasında en iyi 5. tema park olan Vialand’ı gezme fırsatı bulan öğrenciler, eğlenceye de zaman ayırmış oluyor. Belirlenen bir üniversiteyi de ziyaret eden Merkezefendili öğrencilerin İstanbul gezisi, İstanbul Boğazı’nda verilecek yemekle taçlanıyor.
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İstanbul gezisine giden lise son sınıf öğrencilerini kendisi uğurluyor. Okullara giderek öğrencileri uğurlayan Başkan Subaşıoğlu’na öğrenciler de yoğun ilgi gösteriyor. Öğrenciler Başkan Subaşıoğlu’na İstanbul gezisinden dolayı da memnuniyetlerini dile getiriyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İstanbul gezisinin lise son sınıf öğrencilerinin geleceğe dair düşüncelerine ışık tutacağını söyledi. Başkan Subaşıoğlu, “Bizler Merkezefendi Belediyesi olarak öğrencilerimizin üniversite tercihi yapmadan önce bakış açısını ve vizyonunu değiştirmek istiyoruz. Ülkemizin tarihi ve kültürel açıdan en önemli illeri arasında ilk sıralarda gelen İstanbul’u, lise öğrencilerimizin görmesini istedik. İstanbul gezimiz öğrencilerimiz için sıradan bir gezi değildir. Bu gezimiz lise son sınıf öğrencilerimiz için vizyon gezisi olacak. Öğrencilerimiz İstanbul’da çok güzel yerleri gezme fırsatı da bulacak” dedi.
Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Haydi Gençler İstanbul’a projesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Geziye giden lise öğrencileri gezdikleri yerlerin fotoğraflarını çekerek ‘Merkezefendi Belediyesi’ne teşekkür notlarıyla sosyal medyada paylaştı. Öğrencilerin paylaşımı kısa sürede çok sayıda beğeni aldı. Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Merkez üssü’ ismindeki sosyal medya hesabında öğrenciler tarafından paylaşılan fotoğraflardan en fazla beğeni alana sürpriz hediye verilecek.