KAYSERİ, () - KAYSERİ Uluslar arası Öğrenci Derneği (KUDER), 20 farklı ülkeden uluslar arası öğrencinin görev alacağı Uluslararası Arama Kurtarma Ekibi kurdu. Ekibe, yüzme, dağcılık, yangın, kayak, tırmanış, hava köprüsü kurma, arazide arama kurtarma, ilkyardım ve telsiz eğitimi verilecek.
KUDER arama-kurtarma ekibinin eğitimlerini planlama toplantısı dernek merkezinde yapıldı. Toplantıya, 20 ülkeden 30 öğrenci katıldı. KUDER yöneticileri, eğitimleri Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve KUDER’in ortaklaşa vereceğini bildirdi. KUDER Başkanı Mücahit Bulut, şöyle dedi:
"Kaza olayları, deprem, sel gibi doğal afetler, yangınlar gibi sıkıntılarda tamamen gönüllü olarak hizmet verecek olan KUDER arama kurtarma ekibi, renk, dil, din ve coğrafya ayrımı yapmadan başı dertte olan herkese en kısa sürede ulaşmak, doğru arama ve kurtarma çalışmaları yaparak can kaybını en aza indirmek amacıyla kurulmuştur. Türkiye arama kurtarma noktasında belli bir seviyeye gelmiştir. Ancak herhangi bir afet durumunda sıradan insanlar yerine uzman ekiplere duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle böyle anlamlı bir çalışmaya destek oldukları için Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mustafa Çelik ve İtfaiye Daire Başkanımız Mustafa Kızılkan’a teşekkür ediyorum."
KUDER Eğitim Sorumlusu Müslim Yalçın da, olası bir afet durumunda yapılacak doğru davranışları öğrencilere kazandırmayı hedeflediklerini anlatırken, "Ekibimizde Madagaskar’dan Kosova'ya, Nijerya’dan Filipinler'e varıncaya kadar 20 farklı ülkeden 30 öğrenci bulunuyor. Bu bağlamda öğrencilerimize 3 aşamada eğitim vereceğiz. Öğrencilerimizin temel arama kurtarma eğitimini aldıktan sonra kendi ülkelerinde arama kurtarma noktasında eğiticilik yapabilecek bir noktaya ulaşabilmelerini hedefliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI