Yoğunlaşın
İstatistiklere göre, bir çift günde ortalama 2.5 saati beraber geçiriyor. Bunun çoğu ise televizyon başında ve sofradaki vakitler. Bu ilişkiye başladığınız günleri düşünün. Kendinize sorun: “Onunla yeterince zaman geçiriyor muyum?” Eğer geçiremiyorsam bunu düzeltmek için ne yapmalıyım?” Evet birlikte olduğunuz zamanı nasıl değerlendiriyorsunuz? Unutmayın, harcadığınız zamanda ne yaptığınız, harcadığınız zamanın miktarından daha önemlidir. Yani aynı evde olmak, beraber olmak anlamına gelmez.
Kurbanı oynamayın
Eşin mutluluğu ya da hatırı için bir ilişkiyi sürdürmek, karşı tarafı da, sizi de hüsrana uğratır. Fedakârlık yapılacaksa iki tarafın birlikte mutlu olacağı şekilde yapılmalıdır. Sizin mutluluğunuz eşinizi, eşinizin mutluluğu da sizi mutlu edecektir.
Eşinize mektup yazın
Eşinize minnettarlık mektupları yazmayı alışkanlık haline getirin. İlişkinizden memnun olduğunuzu, paylaştığınız hayalleri, romantik tatilleri yazın. Bu tür mektuplar ilişkinizin güzel yönlerini ortaya çıkaracaktır. Araştırmalara göre ayda bir iki tane bu tür mektuplardan mutlaka yazılmalı.
Birbirinizi teşvik edin
Bir liste yapın mutluluk hedeflerinize ulaşmak için hayatınızda nasıl değişiklikler yapabilirsiniz. Eşinize ona verdiğiniz sözleri tutacağınızı söyleyin. Bu sözlere diyet, fitness, rejim veya iş değiştirme dahil. Sözlerinizi yerine getirmeniz kolay olmayabilir. Eşinizin desteği yol almanızı kolaylaştıracaktır.
Birbirinizin nefes almasına izin verin
Yıllarca birlikte olan çiftlerin biraz yalnız kalması,arkadaşlarıyla zaman geçirmesi,farklı ortamlarda kafa dinlemesi bir zorunluluktur.Çok sevmek,değer vermek,bu zorunluluğu yaşamamak için engel değildir.Eşini çok seven insanlarda bunalabilir...Bu öneri çoğu zaman(özellikle erkekler olmak üzere ) çiftler tarafından yanlış anlaşılabiliyor.Konu hemen ilişkinin bitmesi,farklı kişilerden hoşlanma,kıskançlık gibi yerlere getiriliyor.Oysa,çiftlerin karşılıklı saygı ve değerleri korumak kaydıyla,birbirlerine nefes alabilecekleri alanlar yaratması evliliği sıkıcılıktan ve monotonluktan kurtarmaya yardım eder.Eşinizin arkadaşları ile çıkacağı tatil,ayda bir kez kız kıza veya erkek erkeğe gidilen akşam yemekleri bu öneriye örnek olarak verilebilir.
İletişiminizi artırın
Evlilikte monotonluk sorunu yaşayan çiftlerin tümünde iletişim eksiliği vardır.Ne erkek ne de kadın duygu ve düşüncelerini tam olarak ifade edemediği için,kimse net olmak istemez.İletişim eksikliğinin diğer bir türü de,her şeyi konuşuyor gibi görünüp aslında derinlemesine bir paylaşımda bulunmamaktır.Bu iki sorun da,çiftlerin ortak gayreti ile aşılmalı,samimi ve dürüst iletişim ortamları yaratılmalıdır.
Kaynak:Mailce.com/Güzelim güzel