23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) tarafından yürüyüş düzenlendi.
Yürüyüş hakkında bilgi veren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Ayan, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızdır. Atatürk bu bayramı çocuklarımıza hediye etmiştir” dedi.
“Burada 7 Haziran’da inşallah Cumhuriyet Halk Partimizin iktidarında güzel günlere doğru büyük adımlar atacağız” diyen Mustafa Ayan, şunları söyledi: “Sizler bu karlı ve soğuk havada bu güzel günümüzü, bayramımızı ihmal etmediniz ve bizimle birlikte yürüdünüz. Zaten atalarımızda yağmur, kış dememiş savaş alanlarında kanlarını, canlarını vererek bu güzel yurdu bize hediye etmişlerdir. Kendilerini rahmetle ve şükranla anıyorum. Kardeşlik, refah içinde şanlı bayrağımız ve milli sınırlarımız içerisinde ve insana ait içerisinde ne varsa olacak olan anayasamızda varlığımız ve bütünlüğümüzü sürdüreceğiz.”
CHP Kayseri Milletvekili Adayı Çetin Arık ise, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de Cumhuriyet’i kurduğu gündür. Bugün 19 Mayıs’ta grip olanlara, 30 Ağustos’ta başı ağrıyanlara, 29 Ekim’de kulağı ağrıyanlara inat meydanlardayız. Bugün yaşanacak bir Türkiye’yi hep beraber kurmak için meydanlardayız. Yeni Türkiye diyenlere inat yaşanacak bir Türkiye diyoruz” ifadelerinde bulundu.