Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, hafta sonu yapılacak olan LYS’den önce öğrencilere başarılar dileyen bir mesaj yayınladı.
Mesajında; öğretmen ve velilere seslenen Vali Tuna, "Değerli Öğretmenler, öğrencilerimizin göstereceği başarıda şüphesiz sizlerin de büyük payı ve emeği bulunmaktadır. Çocuklarımızın daha önceki sınavlarda olduğu gibi huzurlu ve güvenli bir ortamda sınava girmelerini sağlayacaksınız. Hepinizi tebrik ediyor, gösterdiğiniz fedakârlıktan dolayı size teşekkür ediyorum. Değerli anne ve babalar, çocuklarınızın başarısı için birçok fedakârlıklar yaptınız, yapıyorsunuz. Onların başarısını görmek elbette hakkınız. Kalan günler onlar için çok önemli. Daha şimdiden sınavın sonucu ne olursa olsun, onların yanında olduğunuzu gösterip moral vermelisiniz. Bu onların gerginliğini azaltacağı gibi sınav sonucuna da olumlu etki gösterecektir. Sınav sonrasında da bugün olduğu gibi çocuklarınızdan sevginizi, desteğinizi esirgemeyiniz. Onlar sizin evladınız, gözbebeğiniz, canınızdan bir can. Sınavlar gelir geçer. Lütfen bunu unutmayınız" diye belirtti.
"ESKİŞEHİR’DE LYS’YE 29 BİN 201 KİŞİ KATILACAK"
Sınavdan önce gençlere de seslenen Tuna, "Geleceğimizin Teminatı Sevgili Gençler, hepimiz sizin için ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmış bir Türkiye’nin geleceği için varız. Sizi çok seviyor ve bu önemli sınavda hepinize başarılar diliyorum. Yıllardır devam eden uzun ve yorucu çalışmalarınızın karşılık bulacağını biliyor ve geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizin sınavlarda başarılı olacaklarına inanıyorum. Ayrıca sınavların yapılacağı saatlerde, öğrencilerin sınav yerlerine ulaşmalarında gerek toplu taşıma gerekse trafikte gerekli kolaylığın sağlanması ve sınavın yapılacağı okullara yakın bölgelerde öğrencilerimizin dikkatini dağıtacak herhangi bir gürültünün yapılmamasına vatandaşlarımızın azami hassasiyet göstereceklerine eminim. İlimizde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavlarına 35 engelli olmak üzere toplam 29 bin 201 kişi katılacak ve 81 binada yapılacak olan sınavlarda 3 bin 258 yönetici ve sınav sorumlusu görev alacaktır. Bu duygularla geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli gençlerimize, girecekleri LYS sınavlarında başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.