Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, () -ÇİN’in Deyang kenti belediyesi meclis üyeleri ve iş adamlarından oluşan 6 kişilik heyet, Nevşehir'e geldi.
Deyang ile Nevşehir arasında kültürel ve ekonomik alandaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla kente gelen Çinli konuklar, ilk olarak Belediye Başkanı AK Partili Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti. Heyet başkanı Lui Shoupei, 400 bin kişinin yaşadığı Deyang’ın 4 bin yıllık bir tarihe sahip olmanın yanı sıra Çin’de teknolojik gelişimlerin de önemli ölçüde başladığı şehirler arasında yer aldığını anlattı. Shoupei, önemli bir turizm şehri olan Nevşehir ile ilişkilerini geliştirmek arzusu içerisinde olduklarını ifade etti. Belediye Başkanı Hasan Ünver de 10 bin yıllık dönemde 20 farklı medeniyetin hayat bulduğu Nevşehir’in gerek Türkiye ve gerekse de dünya turizminde önemli bir değer oluşturduğunu belirtti. Ünver, 1 yılda gelen 3 milyona yakın ziyaretçi arasında Çinliler'in de bölgeye özel bir önem gösterdiğini ifade ederek, bu sayının önümüzdeki süreçte daha da belirgin şekilde artmasını arzu ettiklerini kaydetti.
Başkan Ünver, Avanos el sanatları ürünlerinden Hitit motiflerinin işlendiği bir çini tabak ile belediyenin çeşitli kültürel yayınlarını Deyang Belediyesi ziyaret heyetine başkanlık yapan Lui Shoupei ve heyet üyelerine armağan etti.

FOTOĞRAFLI