AKP’nin kurucularından olan, TBMM Başkanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yapan ancak son dönemde partisine yönelik eleştirileriyle gündeme gelen Bülent Arınç’ın, Ankara’da katılacağı toplantı son anda iptal edildi. Arınç’ın bugün konuşma yapacağı Turgut Özal Üniversitesi’ndeki Anayasa Çalıştayı’na son dakikada “iptal” kararı alan rektör, buna “provokatif olaylar çıkma ihtimalini” gerekçe gösterdi.
Bülent Arınç, iptal sonrasında Twitter’dan yaptığı açıklamada, rektörün iptal gerekçesine çok da inanmadığını ima ederek şöyle dedi:
“Rektörlük, Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin ‘provokatif olaylar çıkabileceği” şeklindeki ikazlarını iptale gerekçe olarak göstermektedir. Bu gerekçeye ihtimal vermemekle birlikte alınan bu karara uymak durumundayım.”

BAŞKA TOPLANTILAR DA İPTAL EDİLMİŞ

Arınç, açıklamasının sonunda kendisinin konuşma yapacağı sadece Turgut Özal Üniversitesi’ndeki bu çalıştayın değil, başka etkinliklerin de iptal edildiğini açıklayarak bu konuda yarın Twitter üzerinden bir açıklama yapacağını da vurguladı. Arınç, şöyle dedi:
“Gerek bugün Turgut Özal Üniversitesi’nde, gerekse daha önce başka üniversitelerde “davet kendilerinden gelmesine rağmen”, yaşanan iptaller hakkında ve diğer konularda yarın Twitter üzerinden açıklama yapacağımı da kamuoyuna saygıyla bildiririm.”

Bülent Arınç'In Twitter adresinden yaptığı açıklama şöyle: