10 Şubat 2016 Çarşamba günü yapılan Taekwondo Yıldızlar İl Birinciliği müsabakalarının ardından, bugün Gençler İl Birinciliği müsabakalarına geçildi.

20 siklette, 110 sporcunun katıldığı il birinciliği müsabakalarının ardından, Gruplarda; Yıldız müsabakaları 11-13 Mart 2016 tarihleri arasında, Erzurum Isparta, Kocaeli ve Yozgat’ ta, Gençler müsabakaları 27-29 Nisan 2016 tarihleri arasında Aydın, Giresun, Kastamonu, Malatya’ da gerçekleştirilecek.

Müsabakalar öncesi, kız-erkek sporcuların, antrenörlerin ve hakemlerin katıldığı seremoni yapıldı. Seremonide; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın ardından Taekwondo İl Temsilcisi İbrahim Uzun’ un konuşmasının ardından karşılaşmalar iki ayrı tatamide yapılmaya başlandı.

Samsun ili ve ilçelerinden, çeşitli okullardan sporcuların yarıştığı il birinciliği final müsabakalarının tamamlanmasının ardından, dereceye girenlere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okulsporları Şube Müdürü Ebru Coşkun Bayraktar’ ın da madalya verdiği ödül törenine geçildi. Törenin sonrası Okulsporları Taekwondo İl Birinciliği sona erdi.