İhsan YALÇIN - Özkan ARSLAN / İSTANBUL, () İstanbul'da, "Cam Yeniden Cam Projesi" kapsamında 12 bin noktaya konulan 'cam kumbaraları' ile vatandaşlar boş cam şişeleri çöp yerine bu kumbaralara atacak; böylelikle geri dönüşüme katkı sağlamış olacak.
Bugün de Erenköy Perşembe Pazarı'nda camın geri dönüşümüne ilişkin "Getir boş cam şişeyi kurtar geleceği" sloganıyla kurulan stantta vatandaşlara bilgi verildi. Pazara gelen mahalleli boş cam şişeleri cam kırıcı ile kumbaralara atıp geri dönüşüme katkı sağladı. Stand yetkilileri de cam şişe getirenlere gazoz, soda ve meyve suyu dağıttı.

"AVRUPA'DAKİ ORANI YAKALAMAYA ÇALIŞIYORUZ"
"Cam Yeniden Cam" projesi hakkında bilgi veren Şişe Cam Çevre Uzmanı Kübra Eriçyay, "Bu proje Türkiye'deki cam geri dönüşümünü arttırmaya yönelik bir projedir. Amacımız 2020 yılına kadar Avrupa'daki yüzde 70 olan cam geri dönüşüm oranını yakalayabilmek. Ayrıca bugün Kadıköy Belediyesi ile ortaklaşa bir pazar aktivitesi düzenledik. Bu aktiviteyle ev hanımlarının cam geri dönüşüm noktasında bilincinin artmasını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"HEDEF KİTLEMİZ EV HANIMLARI"
Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şule Yıldırım ise, "Burada hedef kitlemiz ev hanımları. Evde geri dönüşebilen malzemeleri ayrıştıranlar hanımlar. O yüzden onlara yönelik hazırladık. Kadıköy'de 350'ye yakın cam kumbarası var. Bu etkinlikten sonra kendilerine Erenköy'deki cam kumbaralarını gösteren bir harita veriyoruz. Burada deneyimledikleri olayı kendi evlerinde devam ettirecekler" dedi.

(FOTOĞRAF)