Adıyaman’da ki İHH gönüllüleri Mavi Marmara’nın 5. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Kudüs’e Yolculuk” Programına katılmak için İstanbul’a hareket etti.
İHH Adıyaman Şubesi tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında Adıyaman’dan 92 kişi İstanbul’a doğru yola çıktı.
İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, 92 kişi ile İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Kudüs’e Yolculuk yürüyüşüne katılacaklarını belirterek, “Mavi Marmara’nın 5. yıl dönümünde şehitlerimizi anacağız, aynı zamanda İsrail’in Gazze’ye, Filistin’e koymuş olduğu ambargoyu hem protesto edeceğiz hem de bu ambargonun bir an önce son bulması için sesimizi tüm dünyaya duyuracağız. İnşallah Kudüs özgürleşene kadar, Gazze’deki insanlar özgürleşene kadar, biz bu yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Bu yürüyüşümüz Allahın izniyle insanların vicdanlarında çok güzel bir yere oturmaya başlıyor. İsrail şunu bilsin ki artık o eskiden büyük medya patronlarıyla dünya hep kendine haklı göstermeye çalışmaları Mavi Marmara’yla son bulmuştur. İnşallah Mavi Marmara, İsrail’in sonunun başlangıcı olarak bir başlangıç olmuştur. Her yıl düzenlenen Kudüs Yürüyüşü özgürlük yürüyüşümüz inşallah bunun devamı niteliğinde olacaktır. Bizler inanıyoruz ki çok daha fazla uzun sürmeyecek. Önümüzdeki yıllarda Kudüs özgürlüğüne ulaşacak ve Gazze’deki Filistin’de ki insanlar özgürlüğüne kavuşacaktır. Bizler de bu neticeyi alana karda bu mücadeleyi devam ettireceğiz” dedi.