SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, "26 kaçak yapı için suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Çakır, basın mensuplarına, kaçak yapılaşmaya yönelik faaliyetlerde artış yaşandığını söyledi.

Kaçak yapılaşmanın öncelikli gündem maddelerinden birisi haline geldiğini belirten Çakır, "Kaçak yapıların engellenmesi ve tespiti yapılan bina ve eklentilerin yıkılması ile ilgili öncelikli görevin ve sorumluluk ilçe belediyelerine düşmektedir. Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olan yapılarla ilgili öngörülen iş ve işlemleri süresinde yapmayan veya geciktiren mahalli yönetici ve kamu kurumlarına ve özellikle ilçe belediyelerine resmi yazı yazarak uyarıda bulunduk. İhmali olan kişi ve kurumlarla ilgili yasal işlem başlatacağımızı da açıkça bildirdik. Bu sorun bütün Samsun ve Samsun halkının sorunu. Herkes üzerine düşeni yapacak" diye konuştu.

Kaçak yapılaşmayla mücadelenin 7 gün 24 saat devam edeceğini dile getiren Çakır, şunları kaydetti:

 "Belediye bünyesindeki birimlerimizde oluşturulan 3 mobilize ekiple 24 saat denetim yapıyoruz. Son dönemde Büyükşehir Belediyesi tarafından 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanun’un 11. maddesi kapsamında İlkadım'da 10 adet, Atakum'da 15 adet, Tekkeköy'de 1 adet imara aykırı ilave eklenti tespit edilmiştir. Gerekli yasal işlemlerin yapılması için ilgili ilçe belediyelerine bildirilmiştir. Ayrıca imar kirliliğine neden olma gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurunda bulunulmuştur. Bu denetimler artarak devam edecek."