TÜRKİYE’nin en büyük çadır kenti olma özelliğini taşıyan Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'ndeki 35 bin kapasiteli çadır kentte kalan Kobanili aileler, kampta kurulan tekstil atölyesinde hem iş öğreniyor, hem de para kazanıyor.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Suruç’taki kampta kalan Suriyeliler,  aile bütçelerine katkı sunmak için çadır kentte kurulan konfeksiyon atölyesinde çalışmaya başladı. Firmalardan sipariş edilen pijama, etek, kazak ve pantolon gibi ürünleri usta öğreticilerden yapımını öğrenen Suriyeliler, hem meslek öğreniyor, hem de aile bütçesine katı sağlıyor. Çadır kentte öğrendikleri terzilik mesleğiyle zamanlarını geçiren Suriyeliler, "Bu iş sayesinde hem canımız sıkılmıyor hem de para kazanıyoruz" dedi.
Suruç Konaklama Tesis Müdürü Mehmet Han Özdemir ise çadır kentte birçok alanda kursların devam ettiğini belirterek, "Konfeksiyon atölyesinde Kobanili sığınmacılara hem iş öğretiyoruz, hem de günlük olarak hazırladıkları ürün başına para ödüyoruz. Bu kurslarımıza oldukça yoğun ilgi var. Yine büyüklerin bu atölyelerde çalıştığı sırada çocuklar için ise çeşitli kurslar ve aktivitelerimiz bulunmaktadır" dedi.
Çadır kentte bağlama kursuna katılan sığınmacı çocukları ise 'Hepimiz kardeşiz' türküsünü Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendiriyor.

FOTOĞRAFLI