BUCASPOR'da 4 Ağustos'ta yapılan olağanüstü kongrenin iptali için mahkemeye giden Yeni Oluşum Grubu'na yönetimden birlik çağrısı geldi.
Yönetici Sait Demir, Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın da desteklediği oluşumun kulübü yıpratmaya çalıştığını belirterek, "Hepimiz ateşten gömleği giydik. Yeni Oluşum, kongrenin usülsüz yapıldığını iddia ederek adalete gitti. Demokratik haklarıdır. Ancak, bu süreç Bucaspor'a zarar verir. Hiçbirimiz koltuk sevdalısı değiliz. Gelsinler bize projelerini açıklasınlar, idmanları izlesinler. Birlik ve beraberlik içinde kulübü yönetelim. Kavgayla bir yere varamayız" dedi.
Yeni Olumuş'un şikayetini geri çekmesini umduklarını sözlerine ekleyen Sait Demir, "Hukuka aykırı hiçbir faaliyette bulunmadık. Bu hafta içinde Levent Piriştina ile de görüşeceğiz. Kendisinden destek isteyeceğiz. Bucaspor'un adı mahkemelerde geçmemeli. Yapılan hatadan dönülmeli" diye konuştu. Olası bir seçim iptali kararının yönetimi yıldırmayacağını anlatan Sait Demir, şöyle devam etti:
"Yeniden kongre yapılırsa biz yine seçiliriz. Ancak boşuna zaman kaybı yaşanır. Ligin başlamasına 2 hafta kaldı. Bucaspor'u seven herkesi maçlarımıza bekliyoruz. Bu takım yeniden PTT 1'inci Ligi'ne dönecek."