İzmir’in Foça ilçesinde, sokak hayvanlarının ’belediye tarafından zehirlendiği’ yönündeki iddialar üzerine Foça Belediyesi bir açıklama yaptı.
Foça ilçesinde, ’sokak hayvanları zehirleniyor’ şeklinde iddialar Foça Belediyesi tarafından yalanlandı. Belediye bünyesindeki veteriner kliniğinde sokak hayvanlarına her zaman sahip çıkıldığı belirtilirken, klinikte onlarca kedi ve köpeğin tedavi edildiği bildirildi. Belediye, veterinerlik kliniğinde 389 kedi ve 170 köpeğin kısırlaştırılırken, 352 kedi ve köpeğe de klinik tedavi uygulandığını aktararak, iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu.
Sokak hayvanlarının zehirlendiği iddiasını değerlendiren Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise, belediye bünyesinde bulunan veterinerlik biriminin sahipsiz hayvanlara her fırsatta sahip çıktığını söyledi. Gerekli görülen tüm tedavilerin uygulandığını da ifade eden Başkan Demirağ, "Belediye olarak sokakta yaşayan kedi ve köpekleri sokak hayvanlarını koruma kanununa göre kısırlaştırıp, kuduz aşılarını yapıyoruz. Tedaviye ihtiyacı olan hayvanları da tedavi ediyoruz. Aşılarını yaptığımız hayvanları tekrar bulundukları yere, doğal ortamlarına kanun gereği bırakmak zorunda kalıyoruz. Onları zehirlemek ve yaşam haklarını almak insanlık dışıdır” dedi.