Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () - GÜNEY Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (GETOB) girişimleriyle Mayıs ayında Dalaman-Ankara arası karşılıklı tarifeli uçak seferlerini başlatan Anadolu Jet'in, kışın da başkent ve çevresindeki illerden bölgeye tatilci taşıyacağı duyuruldu. 1 Ekim ile 31 Mart arasında geçerli 'Kış Avantajları' adlı kampanyayı tanıtan GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu da uçak bileti, kaliteli tesislerde yüzde 40 indirimli iki günlük konaklama ve transfer ücretleri dahil tatil paketi imkanı sunulacağını kaydetti.
GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, 'Kış Avantajları' adlı kampanya hakkında bilgi vermek ve turizm sektörü konusunda görüşleri paylaşmak amacıyla D Hotels Grand Azur'da basın toplantısı düzenlendi. Ülkede ilk kez hayata geçirildiğini kaydettiği kampanyanın iç pazar turizmini canlı tutabilmek adına önemli bir adım olduğuna inandıklarını söyleyen GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, 1 Ekim ila 31 Mart arasındaki dönemi kapsayan kampanya programının hazırlanmasına katkı veren Marmaris Belediyesi'ne, Marmaris Ticaret Odası'na (MTO) ve çeşitli işletmelerin yetkililerine teşekkür etti.
Bülbüloğlu, "Eminim, bir ilk olan uygulamanın olumlu etkilerini hem bu kış hem de önümüzdeki yaz göreceğiz. 'Kış Avantajı' paket fiyatlarının 5 yıldızlı tesiste iki günlük konaklama, uçak bileti ve transfer ücretleri dahil 299 ila 499 Türk lirası arasında değişiyor" dedi.
"MARMARİS'İ İÇ TURİST AYAKTA TUTUYOR"
2015 turizm sezonunda yaşanan düşüşün yüzde 7'lerde olduğunu belirten Bülbüloğlu, "Otelciler olarak iç pazarın daha da canlanmasını önemsiyoruz. Rusya ve diğer pazarlardaki düşüşü iç pazarla telefi etmek istiyoruz. İç pazarın destinasyondaki yoğunluğunun yüzde 25'lere çıkması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Orta vadede yerlilerin İngilizlerden sonra ikinci sırayı alacağını düşünüyoruz. Bayram tatili sonrasında Marmaris'i halen Türk turist ayakta tutuyor. Bu yıl iç pazardaki artış yüzde 17'lere ulaştı" dedi.
"UÇTUĞUMUZ ŞEHRE KATMA DEĞER SAĞLAMAK AMACINDAYIZ"
Anadolu Jet Marka İşbirlikleri Koordinatörü Demokan Murat Öktem de Dalaman'a 28 Eylül'e kadar haftada 10, kış boyunca da 3 karşılıklı sefer yapacaklarını dile getirdi. Marmaris'in ve söz konusu projenin tanıtımı için magazin dergileri, internet sitelerinin yanı sıra uçak içi anonslarını da kullanacaklarını kaydeden Öktem, "Avantaj Rotası olarak belirlediğimiz yerlere seyahatleri tetiklemek, ulaşım dışında vatandaşlarımıza ve uçtuğumuz şehre katma değer sağlamak amacındayız. Umarım Dalaman bölgesine Marmaris'e de bu katkıyı sağlayabiliriz" dedi.
KAMPANYA HAKKINDA BİLGİ
1 Ekim ila 31 Mart arasında geçerli 'Kış Avantajları' adlı kampanyadan yararlanacaklara; uçak bileti, kaliteli tesislerde yüzde 40 indirimli iki günlük konaklama ve transfer ücretleri dahil tatil paketi imkanı sunulacak. Şimdilik 10 otelin katılım sağladığı kampanyadan faydalanacak kış tatilcilerine anlaşmalı restoranlar ve hastanelerde de yüzde 25 indirim uygulanacak. Kampanyaya katılan 7'si Marmaris'te, 2'si Dalaman'da, 1'i Akyaka'daki 10 otelin isimleri ise şöyle:
"Hilton Dalaman, D Hotel Grand Azur, Martı Resort Hotels, Green Nature Diomand, Elegance Hotel, Bluebay Platinum Hotel, Thermemaris Thermal, Cettia Beach Hotel, Kemre Otaman Palace, Paşabey Otel."

FOTOĞRAFLI