TOKAT (AA) - Tokat Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "Öğrenciler, okulu terk ettiği zaman madde bağımlılığı gibi yarın toplumda istenmeyen, kendilerinin de yaşamını karartacak olumsuzluğun içinde yer alabiliyorlar" dedi. 

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda lise müdürleriyle bir araya gelen Yazıcı, eğitim öğretim yılının ilk haftalarında konsantrasyon eksikliğinden dolayı veya çeşitli sebeplerle okula gelemeyen öğrencilerin  gerekirse biraz daha tolerans gösterilerek okulda tutulması gerektiğini söyledi.

Okuldan ayrılan her öğrencinin toplumsal bir kayıp olduğunu belirten Yazıcı, "Öğretim yılının başında ortaokul düzeyindeki öğrencilerimizin öncelikle sağlıklı başlangıç yapmalarını temin etmeliyiz. Okulla ilgili ilk haftalar çok kritik bir öneme sahip. Bazı öğrencilerimiz okulun ilk günlerinde okullarına gelmeyebiliyorlar. Bu olay bizim de dikkatimizden kaçtığı zaman öğrenci okula 'zaten devamsızlığım çok' diye gelmek istemeyebiliyor. Öğrenciler, okulu terk ettiği zaman madde bağımlılığı gibi yarın toplumda istenmeyen, kendilerinin de yaşamını karartacak olumsuzluğun içinde yer alabiliyorlar" diye konuştu.