İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Erdoğan Tok döneminde işe alınan çok sıyıda personelin Temizlik İşleri Müdürlüğü emrine  Mverilmesini  ilginç sözlerle savunarak, yapılan uygulamanın her zaman olabileceğini söyledi

HER YERDE YAPILIYOR

Yapılan  tespitler sonucunda, mahallelerdeki en büyük sorunun temizlik olduğunu kaydeden Demirtaş, "Personel yetersizliğimiz var. Belediye bir bütündür. Bir yer biri otururken, diğer tarafta açık varsa, o personel oraya getirilmeyecek diye bir şey yok. Daha önce 600 kişiyi kapının önüne konulmuştu.
Onu yapmıyoruz. Yeni bir durum değil. Her yerde yapılıyor. İşin yürümesi için buna ihtiyaç var. Adama iş veriyoruz bir de başımızın üstüne mi oturtacağım. Bir yerde aksaklık varsa, gidermemiz gerekiyor. Kimseyi ötekileştirmek gibi bir derdimiz yok. Diğer birimlerde fazla olan personeli o tarafa aktardık" diye konuştu.

DOĞRULUK PAYI YOK

İlkadım Belediyesi'ne 5 danışman alındığı iddialarının da doğru olmadığını belirten Demirtaş, "Ben danışman falan almadım. Bu iddiaların doğruluk payı yoktur. İnsanlar kendilerine danışman diyorsa ben bir şey diyemem" ifadelerini kullandı. 

150 KİŞİ ALDIK

İŞKUR'da program çerçevesinde 150 kişinin işe alındığını ifade eden Demirtaş, "İŞKUR'un 150 arkadaşımız işe başlama programından yararlandı ve işe başladı. Belediyeyle alakası yok onların. Gazi İmar Şireketi'ne alındı. Tamamen İŞKUR bünyesinden bir alım" dedi.

Merve İLHAN