Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nin Batıkent ve Şentepe’de devam eden yatırımlarını denetledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
10 BİN METREKARE ALANDA DEV TESİS
Batıkent’i Ankara’nın en gözde yerleşim yerlerinden biri yapmak için bölgede yatırımlara devam eden Yenimahalle Belediyesi, Kent-Koop Mahallesi’ne dev bir spor kompleksi kazandırıyor. Çalışmaların hızla devam ettiği alanda incelemelerde bulunan Yaşar, “Mevcut semt sahasının,kullanım ömrünü doldurması ve ihtiyaçlara cevap verememesi üzerine kolları sıvadık. Sadece Batıkent halkına değil tüm Yenimahallelilere hizmet verecek şekilde hazırlanan yeni spor kompleksimiz, 10 bin metrekare alanda hayata geçecek” dedi.
AMATÖR KULÜPLERİN YENİ ADRESİ
7 bin 850 metrekare büyüklüğünde kurulacak futbol sahasının, FİFA standartlarına uygun olarak yapılacağına vurgu yapan Yaşar, bu tesisin futbol tutkunlarının ve amatör spor kulüplerinin vazgeçilmez adresi olacağını söyledi.
Bin 200 metrekare kapalı alanda ise sporcuların yararlanacağı soyunma odaları, duş ve tuvaletler ile izleyici tribünleri bulunacağını sözlerine ekleyen Yaşar, “Batıkent’e ne söz verdiysek fazlasıyla yerine getiriyoruz. Batıkent’te sosyal hayatı canlandırdık. Bu bölge otel konumundan çıktı. Şimdi spor alanında yaptığımız yatırımlarla Batıkent, sporun kalbinin attığı yer olacak” diye konuştu.
“GELECEK, ÇOCUKLARIN ELİNDE ŞEKİLLENECEK”
Batıkent’in ardından Şentepe bölgesine geçen Yaşar, burada da belediyenin devam eden kreş inşaatı hakkında bilgi aldı. Burç Mahallesi’nde yükselen ve inşaat çalışmalarının hızla devam ettiği kreşin Yenimahalleli miniklerin gelişimine büyük katkı sağlayacağına vurgu yapan Yaşar, “Burç Mahallesi’nin dışında Demetevler, Ergazi ve Yenimahalle merkeze birer kreş daha kazandıracağız. 2016 eğitim yılına yetiştirmeyi planladığımız kreşlerde çocukların sağlıklı eğitim alabilmesi için her şeyi düşündük. Aydınlık yarınların sigortası çocuklarımıza yapılan yatırımlar, en anlamlı ve en doğru yatırımlardır. Çünkü gelecek çocuklarımızın ellerinde şekillenecek” dedi.