Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye ilçesinde Niksar Caddesi ve Hükümet Caddesi’nde yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün’ün de katıldığı incelemede ilk olarak Hükümet Caddesi’ni gezen Enver Yılmaz, esnaftan çalışma sürecinde sabır isterken, Niksar Caddesi’nde ise kaldırımların genişletilmesinden sonra yaşanan trafik sıkışıklığına ilişkin zabıta ekiplerine talimat vererek, park yapan araçlara cezai işlem uygulanmasını istedi.
“2016-2017 ALT YAPI YILI, ESNAF BİRAZ SABRETSİN”
Yılmaz, “Büyükşehir olarak Ünye ilçemizde yapmış olduğumuz çalışmaları başta Niksar Caddesi’nde bitmek üzere olan kaldırım çalışmamız ve hükümet caddesindeki organizasyon su çalışması peşinden kanalizasyon hemen arkasından da doğal gaz çalışmalarını incelemiş olduk. Fakat teknik bir çalışma sebebiyle geri dönüşte sağlanacağı için süreç 1 ay uzayacak gibi. Ama alt yapı konusunda biz tüm ilçelerde de söylediğimiz büyük şehir olarak 2016 ve 2017 yılında hemşerilerimizden öncelikle sabır telakki ediyoruz. Çünkü popülist politika yapmayacağımızı söyledik, alt yapıya yoğunluk vereceğimizi söyledik, alt yapının bitimi ile birlikte üst yapının evladiyelik olacağını ve bozulmayacağını söylemiştik. Bir takım alt yapılarla ilgili alt yapı koordinasyon merkezinden geçen birimler üzerine asfalt yapacağımızı da söylemiştik. Bugün de burada hem hükümet caddesi hem de Niksar Caddesi’ndeki yapılan çalışmalara Büyükşehir olarak yapmış olduğumuz çalışmaları yerine görünce mevsimle birlikte inşallah 2016 ve 2017 yılının Ordu da, Ünye’de, Fatsa da tamamen alt yapıya yönelik çalışmaların son aşamaya geldiği yıllar olacaktır. Bizim bu hizmetlerimizde gelecek nesillerimizin, çocuklarımızın daha yeni yaşanabilir bir Ünye’de, Fatsa’da, Ordu’da büyük şehirde olması gerekir” dedi.
DOĞALGAZ 2017’DE
Doğalgazda bir aksamanın olduğunu belirten Yılmaz, “Geçtiğimiz haftada EPDK ziyareti oldu, yarın ise inşallah yine bir EPDK ziyaretim olacaktır. Orda hem AKSA firmasının Yönetim Kurulu Başkanı hem Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmede vermiş olduğumuz sözü sonuna kadar takip etmiş olduğumuzu, 2017 yılsonu itibariyle Altınordu’da zaten yüzde 90 seviyesinde çıktı ama Fatsa ve Ünye ilçemizde doğal gazın çıkması gerektiğini, çıkacağına dair taahhüdü hatırlattığımızda o taahhüdün firma tarafından yerine geleceği müjdesini tekrar söylemiş olduk. Doğal gaz demek meşakkat demektir açılana kadar. Su kanalizasyon demek zorluk demektir, toz demektir, toprak demektir. Buradan biz öncelikle vatandaşlarımızı uyarıyoruz nerede bir çalışma varsa isimler 2 yıl sonra o şehir, o ilçe, o Ünye güllük gülistanlık olacaktır” diye konuştu.