Yüksel KOÇ/İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan Erkan B., 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, 2 yıl süre ile cezasını ertelediği Erkan B.’yi karar ile birlikte tahliye etti.

Facebook hesabından 22 Mayıs 2015 tarihinde paylaştığı mesajlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile 5 Ağustos 2015 tarihinde tutuklanan Erkan B., çıkarıldığı duruşmada 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.

‘PİŞMANIM’

Bakırköy 4’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada sorgusu yapılan ve savunması alınan Erkan B., “Olay sırasında Facebook’taki eleştirilere bakmıştım, onlardan etkilendim. Tahrike kapıldım ve söz konusu yazıları yazdım. Olayın bu boyuta geleceğini bilmiyordum. Mahkemenin takdirine sığınıyorum. Pişmanım” dedi.

KARARLA BİRLİKTE TAHLİYE OLDU

Ardından mahkeme kararını açıkladı. Sanığın kastının Cumhurbaşkanı’nı küçük düşürmeye yönelik olduğunu ve üst üste aynı kasıt altında söz konusu işlemi gerçekleştirdiğini belirten mahkeme, sanık Erkan B.’yi, Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle bu cezayı 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına indiren mahkeme, sanığın sabıkasız hali ve yeniden suç işlemeyeceği yönünde oluşan kanaat nedeniyle, ‘özgürlüğü bağlayıcı cezanın ertelenmesine’ hükmetti. Mahkeme, sanığın 2 yıl denetim süresine tabi tutulmasına, bu süre içerisinde kasıtlı bir suç işlemesi halinde ertelenen cezanın aynen çektirilmesine karar vererek davayı bitirdi. Mahkeme, karar ile birlikte sanığın tahliyesine de karar verdi.