Osmanlı Ocakları Basın Danışmanı Mahmut Aktaş, “Osmanlı Ocakları, Osmanlı ahlakına kültürüne, adaletine, din, dil gözetmeksizin yeniden yaşayıp ve yaşatmak için var gücüyle mücadele ediyor. Siyaset üstü çizgisi olan Osmanlı Ocakları’nın hiçbir siyasi parti ile de organik bir bağı bulunmuyor” dedi.
Osmanlı Ocakları Basın Danışmanı Mahmut Aktaş, yaptığı açıklamada, “2005 Yılında kurulan Osmanlı Ocakları dergisi 2009 yılında siyasi dernek haline geldi. Osmanlı Ocakları teşkilatları, 10. yılını her iki kurumun da kurucusu olan Kadir Canpolat ile kutluyor. Hiçbir yerden bağış veya üye aidatı toplamadan faaliyetlerini sürdüren Osmanlı Ocakları, ülkemizin tüm illerinde olduğu gibi dünya genelinde de teşkilatlanıyor. Eylül ayı içerisinde Kocaeli, Bursa, Kars, Batman, Amasya, Afyon, Eskişehir, İstanbul, Giresun, gibi çeşitli illerde açılışlar gerçekleştirecek olan Osmanlı Ocakları, yurt genelinde toplam 74 il başkanlığı ile hizmet verecek. Osmanlı medeniyetini yaşayıp ve yaşatmak isteyen Osmanlı Ocakları, bilindiği üzere paralel yapı ile de amansız mücadele ederken teşkilatlanmada yer yer sorunlar yaşa da güçlü bir şekilde teşkilatlanmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
OSMANLI OCAKLARI ULUSLARARASI İDARİ VE YÖNETİM MERKEZİNİ İSTANBUL’DA AÇIYOR
“Bu anlamda Osmanlı Ocakları Uluslararası idari ve Yönetim Genel Merkezi Dış ilişkiler Başkanı Genel Başkan Yardımcılığına bugün Osmanlı Ocakları Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle Yılmaz Babaoğlu atandı” diyen Aktaş, şunları ifade etti:
“Aynı zamanda bugün Hollanda Osmanlı Ocakları Genel Başkanlığı’na ise Hasan Aydın atanırken, Avrupa Osmanlı Ocakları Genel Başkanlığı’na Fatih Coşgun atandı. ABD Genel Başkanlığı’na ise Musaf Kızılkaya getirilirken, KKTC Osmanlı Ocakları Genel Başkanlığı’na Kemal Altuncuoğlu , Azerbaycan Osmanlı Ocakları Genel Başkanlığı’na İzzetli Ruslan atandı.
Osmanlı Ocakları, Osmanlı ahlakına kültürüne, adaletine, din, dil gözetmeksizin yeniden yaşayıp ve yaşatmak için var gücüyle mücadele ediyor. Siyaset üstü çizgisi olan Osmanlı Ocakları’nın hiçbir siyasi parti ile de organik bir bağı bulunmuyor. Ülkemizde Osmanlı Ocakları sevdası tüm yurt genelinde gözükmeye başlarken, Osmanlı izlerinin bulunduğu ülkelerde de talepler her geçen gün artmaya devam ediyor. Kültür, ahlak, sanat, edebiyat tarzında eğitim seminerleri veren Osmanlı Ocakları, sık sık sergi ve kurum açılışlarında da yer alıyor. Ayrıca Osmanlı Ocakları’nın ismine benzer çeşitli kurulmuş vakıf ve derneklerin, şekil, logo ve benzer isimleri kullanamamaları için mahkeme kararı alındı. Mahkeme kararının Yargıtay tarafından onaylanması halinde Osmanlı Ocakları’nın ismini kullanan ve benzeri tabela asan, paralel yapılar kuran, tüm vakıf ve derneklerin de kapatılacağı ve cezai yaptırımların ele alınacağı bildirildi.
İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINA ABDULLAH AKŞAHİN GETİRİLDİ.
Atamaların yoğun geçtiği Genel Merkez’de, İstanbul Osmanlı Ocakları İl Başkanlığı’na, kurucu il başkanı olarak Av. Abdullah Akşahin’in getirildiğinin belirtildiği açıklamada, “İç Anadolu Bölge Başkanlığı’na İse Ahmet arı atandı. Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat 10. yıla özel olarak, ‘Allah’a Hamt ediyoruz ki; bizi bu aziz milletin hizmetkarı yaptı. Osmanlı Medeniyeti’ne sahip çıkıp, milletimizin hasreti ve hassasiyeti ile buluştuğumuz 2005 yıllarından bu yana Osmanlı Ocakları olarak hep birlik ve kardeşlik mesajı verdik. Hiçbir zaman sınır, ırk, mezhep, meşrep gözletmeksizin ümmet bilinciyle, Vahdet dirliğiyle aziz milletimizin ilgi ve teveccühlerine mazhar olduk. Minecimizde İslam şuuruyla tıpkı ecdadımız Osmanlı devleti gibi yürek fetihleriyle dalga, dalga, nefer nefer ilerledik ve ilerlemeye devam ediyoruz. Bu kutlu yolda bizimle beraber görev alan kadirşinas dünya eneli başkanlarımıza, yöneticilerimize şükranlarımı iletiyor, bu davaya gönül veren üye ve ilgi duyan tüm Osmanlı torunlarımızı tüm saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum’ dedi” denildi.