Pursaklar Belediyesi’nin katkılarıyla Başkent Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği tarafından düzenlenen programda engellilere verilen tekerlekli sandalyeler yüzleri güldürdü.
Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Engelliler Haftası programına Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Milletvekili Adayı Selim Cerrah, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, Başkent Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşma yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Her birimiz engelli adayıyız. ‘Ne oldum değil ne olacağım demek’ önemli. Pursaklar’da engelleri hep birlikte aşıp, yüzleri güldürüyoruz. Bu vesileyle Engelliler Günü kutlu olsun” dedi.
ÇETİN: “HAYAT REÇETESİNİ İYİ OKUMAK LAZIM”
“Bize sunulan hayatın reçetesini iyi okumak lazım” diyen Başkan Çetin, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Rabbim bir kader yazıyor ve bizler bu kaderi yaşıyoruz. Bize sunulan hayatın reçetesini iyi okumak lazım. Zulme maruz kaldığında zalimin yanında mı olacaksın mazlumun yanında mı olacaksın? Gençliğinde ne yaptın, sağlığında ne yaptın, ihtiyarladığında ne yaptın? Engelli olduğunda isyan mı ettin sabır mı etin? Bunlar bizden sorulacak. Hayat o kadar kısa. Ama Rabbim bu hayatın içerisine öyle güzellikler bahşetmiş ki. Bütün insanlar ölümü tadacaktır. Mükâfat da var ceza da var. Bizler bu dünyayı ebedi âleme tercih ediyorsak vay halimize. Bu kısacık dünyayı huzur içinde ibadet içinde yaşamalıyız. Rabbim bu günlerimizi aratmasın. Gününüz kutlu olsun. Rabbim sizlere hayırlı ömürler, güzel yaşamlar nasip etsin.”
KARA: “ENGELSİZ YAŞAM İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”
Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara da yaptığı konuşmada, “Başkent Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği’ni kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Pursaklar’a geldiğimden beri çok güzel çalışmalara şahit oldum. Engelsiz yaşam için hep birlikte çalışacağız. Hem Kaymakamlık olarak hem de Belediye olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Selim Cerrah, AK Parti döneminde engellilere yönelik sunulan hizmetlerin arttığını belirterek, “Bizler engelli vatandaşlarımızı engelli olarak değil, değerli olarak gördük. Hayır dualarının bizim için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz” dedi.
Başkent Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Sebati Karakılıç ise, bugüne kadar engelsiz yaşam için yapılan tüm çalışmalara destek veren başta Pursaklar Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür etti. Henüz hamileyken bebeğinin engelli olacağını öğrenmesine karşın doğum kararı alan Zehra Avşar dernek tarafından “Yılın Annesi” olarak seçilip plaketle ödüllendirildi. Engellilerin yaşamlarını konu alan hikayesiyle Ecem Karakılıç “Yılın Engellisi” ödülü aldı.
Programın sonunda 4 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edilirken, davetlilere de yiyecek ve içecek ikram edildi.