Saadet Partisi(SP) Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in 31 Mart yerel seçimleri öncesi vatandaşlara verdiği 'raylı sistemin yer altına alınması' yönündeki seçim vaadini hatırlatarak, projeden vazgeçilmesini eleştirdi. Başkan Demir'in raylı sistemin Çarşamba Havalimanı ve Bafra'ya kadar uzatılmayacağını, troleybüs ile ulaşımın sağlanacağını açıkladığını belirten Armutçu, verilen sözün tutulmamasının halkın kaldırılması anlamına geldiğini söyledi. 

SEÇMEN KALDIRILDI 

Armutçu, "Şimdi bu seçim vaadi iptal edilince seçmen kandırılmış oluyor mu olmuyor mu? Vaade inanarak oy veren seçmen hakkını nasıl arayacak ? Siyasetçilerin toplum nezdinde itibarlarının korunması, verdikleri vaadi yerine getirmekle ve konuştukları zaman da doğru konuşmaları ile mümkündür. Dürüstlük çok önemli bir haslet olması hasebiyle, gerek Türk Medeni Kanunu'nda gerekse de Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda bile yer alarak, gerek davacının gerekse de davalının iddia ve savunmalarını yaparken dürüstlükten ayrılmamalarını temel ilke edinmiştir. Daha önceki basın açıklamalarımızda da bahsettiğimiz gibi Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Belediye Başkanından sonra gelen en yetkili Genel Sekreter ile Yardımcıları (biri hâriç) dışarıdan geldiler. Sayın Mustafa Demir'in seçim çalışmalarında burda bulunmadıklarından dolayı verdiği vaatlerden de bîhaberler. Genel Sekreter ile Yardımcıları lütfen Sayın Başkanlarının seçim vaatlerini tekrardan bir okusunlar "dedi. 

BÜYÜKŞEHİR BORÇLARI YÖNETEMİYOR 

Büyükşehir Belediyesi'nin 1 milyar 600 milyon liralık borcunun yönetmediğine işaret eden SP İl Başkanı Armutçu, "Allah muhafaza şahsım ve camiam adına hiçbir zaman tasvip etmeyeceğimiz bir şekilde; borçları idare edemediğinden, aşırı borçlanmaya devam edildiğinden ve Büyükşehir Belediyesi'ni yönetmede gösterilen zafiyetten dolayı kayyım atanması yapılmazsa, geriye kalan yaklaşık üç buçuk yıldaki çalışmalarını seçim vaatleri doğrultusunda yapmaya gayret göstersinler ve en azından verilen sözlerin bir kısmını yerine getirsinler. Gerçi kayyım atanma haberlerini ilk önce AK Parti İl Başkanı haber verirken, bizim kayyımdan bahsetmemiz hiç uygun olmadı. Lâkin biz en azından tasvip etmemek üzere de olsa fikrimizi beyan etmiş olduk. Biz siyasetçiler için atalarımız, "Büyük lokma ye, büyük laf konuşma" diyerek, ölçüyü çok güzel koymuşlardır aslında. Hepsi biraz riayet "diye konuştu.