İZMİR, () - İZMİR Ticaret Odası'ndan 138 kişilik heyet, Atatürk'ün ölümünün 77'inci yıldönümünde, Yunanistan'ın Selanik Kenti'nde doğduğu evde düzenlenenanma törenine katıldı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Atamızı doğduğu evde anarken hissettiğimiz duygu yoğunluğunu ifade edebilmek çok zor. Büyük Atatürk'ü özlem ve şükranla anıyoruz" diye konuştu.
İzmir Ticaret Odası tarafından Yunanistan'ın Selanik kentine düzenlenen ziyaret kapsamında, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Meclis Başkan Yardımcısı Safinur Altuner, Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Altınkapı, Bekir Şahiner, Süleyman Subaşı, Nevzat Artkıy ve Firdevs Gamze Örün ile Meclis Üyelerinden oluşan 138 kişilik İTO Heyeti, Atatürk'ün ölümünün 77'inci yıldönümü nedeniyle doğduğu evde düzenlenen törene katıldı. Saat 09.05'te Atatürk için saygı duruşu ile başlayan törene Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Çolakoğlu, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, NATO Güneydoğu Avrupa Tugay Komutanı Tuğgeneral Numan Yediyıldız, İzmir Barosu Başkan Aydın Özcan, İTO Heyeti, Türkiye'den çeşitli okul ve kurumlardan vatandaş ile öğrenciler, Batı Trakya'da yaşayan Türklerden oluşan çok kalabalık bir grup katıldı. İzmir'den İTO tarafından getirilen 2 bin   kırmızı ve beyaz  karanfil de tören öncesinde tüm katılımcılara dağıtıldı.
O'NUN MANEVİ AĞIRLIĞI
Başkonsolos Orhan Yalman Okan yaptığı konuşmada Atatürk'ün hatırasının Türk milletinin zihninde asla silinmez bir yeri olduğunu belirterek, "Atatürk'ün yaşarken 60- 70 kiloluk bir bedeni vardı. Ama bugün O'nun bizim için manevi ağırlığını, yaptıklarının, kahramanlıklarının değerini tartabilecek bir birim yok" dedi. Başkonsolos Okan, konuşurken gözyaşlarını zor tutarken, duygusal konuşması nedeniyle törene katılan pek çok İTO üyesi ve vatandaşın da ağladığı görüldü.
'HER ZAMAN İZİNDE'
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da 10 Kasım'da Atatürk'ü anmak için Selanik'e geldiklerini söyledi. Demirtaş, "Ulusumuzun kurucusu, ulu önder Atatürk'ü doğduğu evde, büyüdüğü kentte anmak bizim için büyük mutluluk. Burada yaşadığımız duygu yoğunluğunu anlatabilmek çok zor. 1885 yılında kurulan, Atatük'ün ziyaretiyle onurlandırdığı İzmir Ticaret Odası, tüm üyeleri ile birlikte her zaman Atatürk'ün izinde yürüyecektir. Atatürk'ü özlem ve şükranla anıyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI