Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, ilçe merkezi ile çevre ilçelerdeki ilk ve ortaokullara sıra imal ediyor.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Metal Teknolojisi Bölümü öğrencileri eğitimlerini sürdürürken, öğretmenleri ile birlikte yaptıkları çalışmalarla beğeni topluyor.Öğretmenleri Halil Aydın gözetiminde atölyede profil demir kesip, kaynak yapan öğrenciler ilçe merkezi ile çevre ilçelerdeki ilk ve ortaokullara sıra imal ediyor.

Metal Teknolojisi Bölümü Öğretmeni Halil Aydın, "Buradaki amaç, kar olmadığı için öğrenciler mesleklerini uygulamalı olarak görüyor. Okuldan mezun olduktan sonra da çalışacakları iş için büyük tecrübe oluyor" diye konuştu.

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hasan Çakmak ise öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra meslek öğrendiklerini söyledi. Kurdukları döner sermaye işletmesiyle üretilen sandalye ve masalardan elde edilen gelirlerin döner sermaye vasıtası ile öğrencilere harçlık olarak geriye döndüğünü belirten Çakmak, "Hem öğrencilerimize uygulamalı olarak eğitim veriyoruz hem de az da olsa okul harçlıklarını çıkarmalarına imkan tanıyoruz" dedi.