HER ŞEY KADINA AİT
ŞENEL YILMAZ:Evdeki bütün tasarruf düzen kadınlara aittir. Biz erkekler çalışıp para kazanırız evi düzene koyan kişi kadındır. Kadının eve bağlılığı samimiyeti de etkiler. Bu yüzden yuvayı dişi kuş yapar sözü doğrudur.


KADINLAR FARKLIDIR
TEKİN ÖZDEMİR:Kadın erkeğe göre her zaman daha farklıdır. Bu farkla da zenginliğini oluşturur.Evde kadın en büyük etkeni oluşturur. Kadının davranışlarını yansıtacağı en iyi yer yuvasıdır. Bu nedenle yuvayı dişi kuş yapar.


ALANLAR AYRI
MEHMET İPEK:Erkekle kadının alanı ayrıdır. Kadın farklıdır evdeki her işi yapar. Elinden her şey gelir.Erkeğin ev içerisinde çok bir etkisi yoktur. Maddiyat açısından etkili geri kalan kısım kadınlara aittir.


KİŞİLİK MESELESİ
MİTHAT YÜCETÜRK:Kadınlara bağlı olan bir şey aslında.Kadın var vezir eder kadın var rezil eder. Erkeğin terbiyeli ve saygılı olması da çok etkilidir. Kadının evde hizmet etmesinden ziyade her şey karşılıklı bir şekilde yapılır ve böyle bir söylenmeye gerek kalmaz.


KADINLAR EVE HAKİM
İBRAHİM ÇATAL:Erkekler çoğunluk olarak çalıştığından dolayı kadınlar evdeki her şeyi idare etmek zorunda kalıyor. Şu anki durumda kadınlarda çalışıyor fakat ev durumuna yine de düşkün oluyorlar. Bu yüzden yuvayı dişi kuş yapar sözünü doğru buluyorum.


İKİ TARAFINDA ROLÜ VAR
FERİDE GÖKMEN:Bu sözü doğru bulmuyorum. İki tarafında etkisi çok büyük bir taraf kazandığı parayı düzensiz harcarsa diğer tarafın yapacak bir şeyi olmuyor. Kadın tutumlu olursa evde de düzen sağlanır. Fakat her şeyin başı saygıdır.

ERKEKLER TUTUMSUZ OLUYOR
FARUK HASDEMİR:Eşim olmazsa ben bir hiçim. Biz erkekler harcamaları çok fazla yapıyoruz. Fakat kadınlar daha tutumlu ve düzenli oluyor. O yüzden erkek bir şey yapmıyor yuvayı dişi kuş yapar. Kadınlar bizim başımızın tacıdır.

KADINLAR İNCE DÜŞÜNÜR
ERCAN ÜSTÜN:Halk görüşünde farklıdır aslında. Hayat arkadaşınız olduktan sonra yuvayı dişi kuş yapıyor eşiniz oluyor bir süre sonra kendiniz gibi görüyorsunuz. Kadın erkek eşitliğini savunan bir insanım zaten. Kadınlar daha ince ve hatırnaz düşünür. Erkekler bu konuda biraz geride kalıyor. Kesinlikle evde otoriter bir kadın olması gerektiği yönündeyim.


ESKİDE KALDI
OSMAN VUYAR:Bu devirde tamamen ekonomiyle alakalı bir şey olduğunu düşünüyorum. Yuvayı ne kadın ne de erkek yönetebilir. Yuvayı dişi kuş yapar sözü eskide kaldı. Her şey ekonomiye bağlı.

KADIN HER DÜZENİ SAĞLAR
ERCAN UZMAN:Erkeğin elinden pek bir şey gelmez. Kadın her şeyi yapabildiği için bu sözü doğru buluyorum. Erkek olarak maddi açıdan geliri sağlarız fakat geri kalan düzeni kadın sağlar.