Muharrem ayı sebebiyle Devrek Belediyesi ve ilçe müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, ilçe halkına aşure ikram edildi.

Şehitleri anma, Kur’an -ı Kerim tilaveti ve aşure ikramı programı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Devrek Merkez Yeni Cami'de düzenlenen organizasyonda görevli hocalar tarafından şehitler için Kuran’ı Kerim okundu. Daha sonra vatandaşlara binlerce kase aşure ikramı yapıldı. Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün yaptığı konuşmada, ” Müftülüğümüz ve belediyemiz tarafından Muharrem ayının başlaması nedeniyle ortaklaşa bir program tertip ettik. Bu gün çok önemli bir gündür. Zira hicri 61. yılın 10 Muharremi, Sevgili Peygamberimizin (sav) 'Cennet gençleri' olarak vasıflandırdığı Hz. Hüseyin Efendimizin ve pek çoğu ehli beytten olan 70 kadar kişinin Kerbela çölünde aç ve susuz olarak şehadete ulaştıkları bir tarihtir” dedi.

Düzenlenen programa Devrek Kaymakam Vekili Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Devrek Belediye Başkanı Mutafa Semerci, AK Parti ilçe Başkanı Serdar Kelebek, AK Parti Belediye Başkan aday adayları Özcan Özmekik, L. İbrahim Kadem, Hayri Bulazar, AK Parti yönetim kurulu üyeleri, TSO Başkan Vekili Sezai Bükrü, AK Parti'li belediye meclis üyeleri katıldı.