AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Adalet Sarayı proje ihalesinin 24 Aralık'ta Adalet Bakanlığı tarafından Ankara’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

2013 yılı yatırım programına alınan ve arsa tahsisi işlemleri tamamlanan Bartın Adalet Sarayı binasının proje ihalesinin 24 Aralık 2013 tarihinde Adalet Bakanlığınca Ankara’da gerçekleştirileceğini belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, proje çalışmalarının ardından da inşaat ihalesinin yapılacağını söyledi. Tunç, Bartın’ın mevcut Adliye binasının artık ihtiyaca cevap veremediğini bu nedenle yeni Adalet Sarayı yapılması ile ilgili gerçekleştirdikleri girişimler neticesinde yeni Adalet Sarayı yapımını yatırım programına aldıklarını ve arsa tahsisi işlemlerini tamamladıklarını belirtti.

Milletvekili Tunç, “Bartın’da her alanda olduğu gibi Adalet alanında da önemli yatırımlara imza attık. Bu kapsamda Amasra Adalet Sarayının yapımını gerçekleştirerek, hizmete açtık. Bartın’a açık cezaevi kazandırdık. Adalet Sarayının yapılması ile birlikte Bartın Adalet hizmetlerinin yürütülmesi açısında büyük bir esere kavuşmuş olacaktır” dedi.