Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) son buluşması 8-10 Kasım 2013 tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ev sahipliğinde yapılan buluşmada 12.’si düzenlenen Özendirme Yarışması ödül töreniyle toplam 39 belediye sahneye çıkarak ödüllerini teslim aldı. Birgi Belediyesi’ne de Süreklilik Ödülü verildi.

“Ortak Akılda Buluşmaya Çağrı: 2014-2015’in Gündemini Birlikte Belirleyelim” başlığı altında yapılan seminer ilk günün akşamı yapılan açılış töreni ve akşam yemeği ile başladı. Açılış konuşmalarını Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Çekül Vakfı Başkanı TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç yaptı.

Yapılan sunumların ardından bu yıl 12.’si düzenlenen “Tarihi Kentler Birliği Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2012” ödül töreni gerçekleştirildi.

Törende 39 belediye sahneye çıkarak ödüllerini aldı. Birgi Belediyesi de Dervişağa Hamamı Restorasyon Uygulaması ve Dervişağa Medresesi Restorasyon Uygulaması ile katıldığı yarışmada Süreklilik Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü Birgi Belediyesi adına Belediye Başkanı M. Cumhur Şener teslim aldı. Daha sonra yarışmaya katılarak ödül alan belediyelerin çalışmalarının sergilendiği sergi açılışı yapılarak gezildi. Buluşmanın son günü ise katılımcılar Şanlıurfa çevresindeki tarihi ve kültürel miraslardan olan Harran ve Göbeklitepe’ye düzenlenen gezi ile incelemelerde bulundular.