Konak Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı 2012-2013 TFF sezonunda Türkiye Şampiyonu olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazandı. 08-13 Ağustos tarihleri arasında Bosna'da yapılan şampiyonlar ligi ön eleme turunda Bosna Hersek'in Sarajevo takımını 2-1, Galler'in Cardiff takımını 1-0 ve Bulgaristan'ın NSA Sofia takımını 2-0 yendi. İzmirli kızlar Bosna’da üçte üç yaparak gurubundan şampiyon olarak çıktı. İzmirli kızlar Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek UEFA’da ilk 32 takım arasına girmeyi başardı. Konak Belediyespor İzmir’de 2-1 yendiği Polonyalı rakibi RTP Unia Raciborz’u deplasmanda aldığı 0-0’lık beraberlik ile eledi.

Şimdi sırada Avusturya temsilcisi Neulengbach var. İlk maçı kendi sahasında 3-0’lık skorla yenik bitiren Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı rövanş maçına moraller yüksek gitti. İzmirli kızlar, yarın Avusturya’nın başkenti Viyana’da TSİ ile 20.00’de Neulengbach ile kazanmak sahaya çıkacak.

TAKİMDA MORALLER YÜKSEK

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı’nın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde büyük bir tecrübe ve başarı elde ettiğini söyledi. Avusturya’nın güçlü bir rakip olduğunu, İzmir’deki skorun etkisinin devam etmediğini belirterek, rövanş maçında kızların elinden geleni yapacağını kaydetti. Başkan Tartan, “Kızlarımız Avrupa’nın en iyi 16 takım arasına girdi. Şimdi 8 takım arasına kalma mücadelesi verecek. Türkiye’de bir tarih yazdılar. Kazanmak da var kaybetmek de. Bu güne kadar gösterdikleri başarı için kızlarımızı kutluyorum, onlarla gurur duyuyorum. Her şey perşembe günü belli olacak” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Konak Belediyespor olarak tarih yazdık. Kadın futbolcularımız üç takımı da yenerek gruptan lider olarak çıktılar. Polonya’yı da elediler. İzmirli kızlar Türkiye’nin yüz akı oldular. Ben başından beri sporun toplumu geleceğe taşıyan ve güçlendiren yönünü açığa çıkarıyorum. Bu yıl biz beş ligde mücadele ettik ve beşinde de şampiyon olduk. Kadın futbol takımımız hem şampiyon oldu hem de şampiyonlar liginde Avrupalı ekiplerle oynuyor. Konak Belediyespor; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi ülkemizi Avrupa’da temsil ediyor. Belediye kadın futbol takımımız Türkiye’nin ve İzmir’in çağdaş yüzünü bu şampiyonlar ligi süresince en iyi şekilde dünyaya gösterdi, göstermeye de devam ediyor. Bu kızlara sahip çıkılırsa, Türkiye’nin ve İzmir’in adını futbolla dünya ezbere bilecek.”

Teknik Direktör Hüseyin Tavur ve Konaklı kızlar da son yenilgiye rağmen iddialı olduklarını belirterek, maçı bırakmayacaklarını, Avusturya’da turu geçmek için tüm güçlerini kullanacaklarını söylediler.

İZMİRLİ KIZLARIN MAÇI TRT3 - SPOR’DA CANLI İZLENEBİLECEK

Öte yandan, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi SV Neulengbach - Konak Belediyespor 2. Tur 2. Karşılaşması TRT3-Spor kanalında saat 20.00’de canlı olarak ekrana gelecek.