Kiraz Belediyesi’nin büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 75. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlediği tiyatro etkinliği büyük ilgi gördü. Belediye Düğün Salonu’nda sahnelenen “Kan Ağlıyor Anadolu” isimli tiyatro gösterisi Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin göz ardı edilen detaylarını izleyicilerle paylaştı.

Utku Erişik’in tek kişilik gösterisi Çanakkale Savaşı’nda ve Kurtuluş Savaşı’nda Türk Milleti’nin gayretini beğeni toplayan bir performans ile izleyiciyle buluştu. Gözyaşları arasında ve bolca alkış eşliğinde sergilenen oyunda Atatürk’ün liderliğinde gerçekleşen Ulusal Kurtuluş Mücadelesi fotoğraflar ve anekdotlar ile izleyiciye sunuldu.

İki perdelik oyunun ardından katılımcıları ve sanatçı Utku Erişik’i selamlayan Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz yaptığı konuşmada, “En Büyük Türk olan Atatürk’ün ölümünün 75. yıldönümünü anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75. yılında, O’nu büyük bir özlem, büyük bir hayranlıkla anıyorum. Tarih yazan büyük lideri tarih sayfalarından silmeye çalışsalar da başaramayacaklar, çünkü onu yüreklerimizden silemezler. Askeri deha, eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için bir araya geldiğimiz bu güzel akşam için size ve dost tiyatro sanatçımız Utku Erişik’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Korkmaz ayrıca, ayakta alkışlanan Utku Erişik’e bir buket çiçek takdim ederek performansından dolayı kutladı.