Dar gelirli olan ve kirasını ödemekte zorluk çeken vatandaşlara sevindirici haber geldi. Devlet kira yardım parası veriyor. Bunun için vatandaşların belirtilen bir takım başvuru şartlarını taşımış olması gerekiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan kira yardımı, ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırılıyor.

KİRA YARDIMI NASIL ALINIR?

Kira yardımı sayesinde vatandaşlar, ekonomik açıdan sıkıntılarını bir nebze olsa da hafifletebiliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na verilen yardımlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Maddi durumu iyi olmayan ve kirasını ödeyemeyen vatandaşların yararlanabileceği bu yardımla ilgili merak edilen detaylar ve başvuru linki haberimizde

KİRA YARDIMI NE KADAR?

Kira yardımı, bulunulan illere göre değişkenlik gösterebiliyor. Ancak büyükşehirlerde yardımların 960 TL'ye kadar çıktığı ifade ediliyor. Başvurular kişinin bulunduğu ilçenin kaymakamlığının bünyesi kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunması gerekmektedir.

BAŞVURU BELGELERİ NELER?

Başvuruda bulunmak için bazı evrakları hazırlamak gerekiyor. Gereken belgeler şu şekilde:

Gelir belgesi

Başvuran kişilerin T.C. kimlik fotokopisi

Muhtarlıktan alınan fakirlik kağıdı

Kira yardım başvurusu

İkametgah belgesi

E-DEVLET'TEN DE BAŞVURU YAPILIYOR

Başvuruda bulunmak isteyenler, e-Devlet üzerinden de başvurularını gerçekleştirebiliyor. Kira yardımı başvuru formuna ulaşmak isteyen kişiler, e-Devlet şifresiyle, başvurularını e-Devlet kanalı aracılığıyla yapabilir. T.C. kimlik numara ve şifrenizle giriş yapın. Arama kısmına "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin. "Uygulamaya Git" kısmına tıklayın.

"Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi var ise işleme devam etmeyiniz" ifadesini gördükten sonra bilgilerinizi kontrol edin ve başvurunuzu tamamlayın.

Kira yardımına başvurmak ya da mevcut başvurunuzu sorgulamak için TIKLAYIN