Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi 7 Avrupa ülkesinden 49 öğrenciyi misafir ederek Karadeniz kültürünü tanıttı.

Avrupa Birliği’nin düzenlediği Okul Ortaklıkları Projesi(Comenius) kapsamında Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin “Local Identities Forming Europe” (Avrupa’nın Yöresel Kimlikleri) başlıklı projesi hayata geçirildi. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın desteklediği projede kültürlerin tanıtılması ve paylaşılması amaçlandı. Proje kapsamında kültürel zenginliklerin tanıtılması amacı ile karşılıklı olarak yapılacak etkinliklerin ilki 4-11 Kasım 2013 tarihleri arasında Almanya, Norveç, Danimarka, Fransa, İspanya, Estonya ve Yunanistan’dan toplam 49 öğretmen ve öğrencinin katılımıyla Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından çeşitli programlar gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar arasında konuk öğrencilerin katılımı ile ortak yabancı dil dersi çalışması, Maçka Halk Eğitim Merkezi’nde El Sanatlarının sergilenmesi ve Merkez Kız Meslek Lisesi’nde hazırlanan yöresel yemeklerin sunulması etkinlikleri yapıldı. Ayrıca Boztepe de semaverde çay yapımının öğretilmesi ve folklor ekibinin halk oyunları figürlerini misafir öğrencilere gösterilmesinin ardın misafir öğrenciler Trabzon Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı’nın verdiği konserleri ilgiyle dinlediler. Altı gün boyunca şehirde misafir olan öğrenciler kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezme imkanı da buldular.

Projeden çok etkilenen Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Avrupa’nın 7 farklı ülkesinden arkadaşlar edinerek dostluklar kurma fırsatı bulduklarını söylediler. Projenin ikinci aşaması kapsamında Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden öğrenci ve öğretmenler 2014 yılının Mart ayında İspanya’yı ziyaret edecek.