Kütahya'nın Simav ilçesinde eğitim gören ilkokul birinci sınıf öğrencilerine Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli ekipler tarafından dörtlü karma aşı uygulaması yapıldı.

654 öğrenciyi kapsayan uygulama renkli görüntülere sahne oldu.

İğne korkusu yüzünden bazı minikler aşı olmamak için sağlık görevlilerinden kaçmaya çalışırken diğerleri de aşıdan sonra acıtmadı diye sağlık görevlileriyle alay etmeyi tercih etti. Ağlamadan aşı olanlar ise şekerle ödüllendirildi.

Simav Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri miniklere uyguladıkları dörtlü aşının difteri, boğmaca, tetanoz ve polioyu kapsadığını bildirdi.

Aşılamadan sonra alınacak tedbirler hususunda hem öğretmenleri hem de öğrencileri velileri aracılığı ile bilgilendirildiklerini dile getiren görevliler aşı sonrası ağlamayan öğrencileri şekerle ödüllendirdi. Aileleri aşı sonrası çıkabilecek ateş konusunda uyaran görevliler çocukların birkaç gün banyodan uzak tutulması uyarısında bulundu.

Okul müdürü Abdullah Seymanoğlu kampanya kapsamında okulunda görev alan sağlık görevlilerine teşekkür etti. “Geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz dörtlü karma aşı ile aşılandı. Sağlıklı bir gelecek artık onları bekliyor” dedi.