Zonguldak'ta, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu üyeleri Madenci Anıtı önünde bir basın açıklaması yaparak Başbakan Erdoğan’ın öğrenci evleri ile ilgili açıklamalarını protesto ettiler.

Zonguldak'ta, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Zuhal Özçep Engiz “Kürtajı hakkımızı elimizden alanlara, evlerimizi dikizletmeyeceğiz” diyerek sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Özçep Engiz, “Son birkaç aydır akıl almaz bir üslup ve cesaretle seslendirilen cinsiyetçi söylemlerle kadınlık hallerinden kabul etmediklerini hedef gösteren hükümet, şimdi ulu orta kız ve erkeklerin aynı evde kaldığına dair ihbarlardan bahsetmektedir. Bu ihbarların valilikler ve emniyet teşkilatlarınca değerlendirileceğini beyan ederek öğrenci evlerini dikizlemenin meşru zemini oluşturma gayreti içindeler. Kadınlarla erkeklerin eşit olmayacağını savunan tecavüze uğrayana “Doğur devlet bakar” diyen, kız çocuklarının istismarını “rızası vardı” diye görmezden gelen, şiddete uğradığımızda öldürüldüğümüzde faillere tahrik indirimi yapan, kadınlar iş aradığı için işsizlik artıyor diyen zihniyet, bugün bu ülkenin geleceği üniversite öğrencilerinin evlerini “kızlı erkekli kalıyorlar” rahatsızız diyerek gözetlemektedir. Biz kadınlar biliyoruz ki AK Parti hükümetinin rahatsızlık duyduğunu ayan beyan dile getirdiği her durum mahalle baskısı, gözaltı, tutuklama ve linç kampanyalarına dönüşmektedir.

Gezi Parkında savaş karşıtı mücadelede emek hakkı ve kadının eşitliği ve özgürlüğü mücadelesinde olduğu gibi yıllardır yoldaşlarıyla, arkadaşlarıyla, kardeşleriyle, anneleriyle, çocuklarıyla alanlara çıkan biz kadınlar kararlılığımızla ve örgütlülüğümüzden aldığımız güçle yaşamlarımızın sınırlarını belirlemeye cüret eden eril tahakküme karşı sesimizi yükseltiyoruz. Öngöremediğiniz ve sınırlarına müdahale edemeyeceğiniz zenginlikte yaşıyor ve çoğullukta var oluyoruz” dedi.