AK Parti 22. ve 23. Dönem Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı Mehmet Çerçi, “İlklerin Şehri Manisa” konferansına katıldı.

Manisa Valiliği Başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Sağlık ve Eğitim Derneği işbirliğiyle "İlklerin Şehri Manisa" konferansı düzenlendi. Manisa Belediye Meclis Salonunda düzenlenen Konferansa Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Acun ve Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Alkan konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca konferansı AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı Dr. Mehmet Çerçi ve çok sayıda vatandaş dinledi. Konferans öncesi konuşma yapan 22. ve 23. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çerçi, milletvekilliği yaptığı dönemde Manisa için çok sayıda önemli projeye vesile olduğunu belirterek, "Bu akşam isterdim ki böyle bir organizasyonu tarihi bir alanda yapalım.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olarak, kültür sanatı sadece merkeze değil, çevreye de ulaştırmak, etkinlikleri halkın ayağına kadar götürmek çok farklı projeleri hayata geçirmek için, güçlü bir kadroyla gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız var." dedi. Çerçi ayrıca Spil Dağı için de proje ürettiğini belirterek, "Tarihi Manisa şehri, Spil dağının coğrafi özellikleri ve İlçelerimizdeki Sardes, Philadelphia gibi antik yapılarla beraber İlimizde bir turizm potansiyeli oluşturmalı ve Manisa ekonomisine ciddi bir katkı yapması sağlanmalıdır." şeklinde kaydetti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Alkan, Manisa’nın önemli topraklara sahip olduğunu vurguladı. 1414 yılında Manisa’nın Osmanlı hakimiyetine girmesinden sonra Manisa’dan yetişen önemli şehzadelerin padişah olmasıyla birlikte Osmanlı Devletinin çok büyük gelişmeler kaydettiğini söyleyen Doç. Dr. Mustafa Alkan, bundan dolayı Manisa’nın Osmanlı tarihi açısından önemli bir şehir olduğunu kaydetti.

"MANİSALILARA MANİSA’YI ANLATAMADIK"

Manisa’nın 700 yıl önceki ihtişamını bugün göremediğinin altını çizen Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Acun ise yaptığı konuşmasında, "İsterdim ki Manisa'nın fethi, bugün 700 yıllık ihtişamlı törenlerle kutlansın. Bizler Manisalılara Manisa'yı anlatamadık." ifadelerini kullandı.