İzmir Valisi Mustafa Toprak, dünyanın en büyük sosyal, kültürel ve bilimsel buluşması kabul edilen EXPO 2020’ye hazır olduklarını belirterek, “İzmir’in coğrafi konumu, ulaşılabilir olması, çevresel güzellikler, ekonomik gelişmişlik, sağlık üssü olması, jeotermal kaynaklar ve kültürel değerleri bize başarıyı getirecektir” dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak hazır bulundu. Vali Savaş İzmir Valisini kapıda karşılaşmasının ardından sohbet ederek makamına kadar eşlik etti. EXPO çalışmaları için uzun emekler ve büyük gayretler gösterildiğini ifade eden Vali Toprak, “27 Kasım’da oylama yapılacak. Çalışmalar kapsamında tüm işlerimizi yaptık. Şimdide Paris’te sayın bakanlarımızın katılacağı resepsiyon, oylama ve sunumlar var. Bu kalan zaman içerisinde de Dışişleri Bakanlığımız çalışmalarını devam ettiriyor. Sonuç itibariyle tüm bu çalışmaların meyvesini ümit ediyoruz ki 27 Kasım’da alacağız. İnşallah 27 Kasım’da İzmir sandıktan çıkarsa hem İzmir hem de Ege Bölgesi kazanacak. Onun getireceği harekette Türkiye kazanacak” dedi.

"ŞANSIMIZIN ÇOK YÜKSEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Bir hedef koyuluyorsa bu hedefe inanılması gerektiğini belirten Vali Toprak, “İzmir Valisi olarak inanıyor ve güveniyorum. Bir işe güvenerek çıkılır. Baştan kaybedeceğim diye hiç bir şekilde bir yola çıkılmaz. Bu yolun çıkışında kazanmak vardır. İzmir’i 2020 EXPO’suna taşımak var. Şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Nihayetinde bu bir seçimdir. Temamıza baktığımızda sağlık ana temamızdır. Birleşmiş Milletlerin kalkınma hedeflerinde dahi ana başlıklara baktığımızda yüzde 50’den fazlası sağlık teması üzerinedir. Dünya Sağlık Örgütü destekliyor. İzmir’in coğrafi konumu ulaşılabilir olması, çevresel güzellikler, ekonomik gelişmişlik, sağlık üssü olması, jeotermal kaynaklar ve kültürel değerler bize başarıyı getirecektir. Bir yarışa giriyorsanız kazanmakta ve kaybetmekte var. Ama biz kazanacak olan olacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

EXPO VE 20 MİLYON ZİYARETÇİ

Toprak konuşmasına şöyle devam etti:

“EXPO’yu kazanmamız halinde İzmir’e yaklaşık 20 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Toprak, Yani bunun 10 milyonu yurt dışından 10 milyonda yurt içinden 20 milyon ziyaretçinin 35 milyon ziyaret yapacağını düşünüyoruz. En son Çin’de 73 Milyon ziyaretçi ağırlamış. 73 milyonun yüzde 30’u çevre şehirleri de ziyaret etmişler. Buraya gelecek her bir turist Manisa’yı ve Türkiye’yi gezecek. Buraya gelenler çevredeki ülkelere de gidecekler. Sonuçta ülkemiz kazanacak."

“İZMİR VE MANİSA GELİŞİYOR”

İzmir’de yapılacak çok iş olduğunu vurgulayan Vali Toprak, “Biz yapılanlarla gurur duyuyoruz. Bunlar çerçevesinde de hem Manisa’da hem İzmir’de güzel işler oluyor. İzmir ve Manisa’da gelişiyor. Her ilin hedefleri insanları mutlu etmektir. Sosyal yaşam düzeyini yükseltmektir. Belki hedefe insanların sayısı olarak bakacaksak öyle bir yarış olmaz. Ama insanlarımızı mutlu edecek bir hedef içerisinde olmamız gerekiyor. İllerin ulaşılabilir olması ekonomik yatırımları da karşılıklı iç içe bir noktaya da getiriyor. İnşallah tünelde bittiğinde bu ilişkiler güzel bir noktaya erişecektir. Yol medeniyetin esas unsurudur” dedi.

EXPO için İzmir’e verdikleri desteği hatırlatan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, “Manisa’da çalışan, İzmir’de oturanlar var. İki ilin ilişki düzeyi kentlerin çıkarına bir durumda. İzmir’in sunmuş olduğu fırsatların yanı sıra Manisa’da sanayinin ticaretin gelişmesi çok olumlu yönde gidiyor. Manisa’nın yatırım özellikleri İzmir’deki yatırımcı için çok cazip” ifadelerini kullandı.

Vali Savaş ziyaret onunda İzmir Valisine porselen bir vazo hediye etti.