Adana Orman Bölge Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü arasında "Üniversite Kampüs Alanının Ağaçlandırılması" amacıyla protokol imzalandı.

Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar arasında imzalanan protokolde, kampüs alanı içinde kalan boş alanların uygun türlerle ağaçlandırılması ile ilgili esaslar ve tarafların sorumlulukları belirlendi.

Protokol imza törenine Ağaçlandırma Şube Müdürü Ebubekir Sürer ve Adana Fidanlık Müdürü Ali Kişi’de katıldı. Protokol kapsamında Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, kampüs alanı içerisinde ağaçlandırmaya uygun olan alanlar için ağaçlandırma /toprak muhafaza uygulama projesi yapılacak, dikilmesi planlanan fidanlar tahsis edilerek dikilecek ve dikilen fidanların tesisten sonraki iki yıl ot alma-çapa tamamlama dikimi işleri yapılacak.

Bölge Müdürü Acer, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan her öğrenciye bir fidan dikimi kampanyası çerçevesinde Çukurova Üniversitesi’nde eğitim gören 45 bin öğrenci için 45 bin fidan dikim kampanyasını başlattıklarını belirterek, "15 Kasım Cuma günü üniversitemizde fidan dikim töreni düzenlenecek. Protokol kapsamında fidanlar üniversite tarafından bölge müdürlüğümüze tahsis edilen 110 dekar alan ile Ceyhan ilçesine bağlı Ağaçpınarı ve Azizli köylerinde belirlenen sahalara dikilecek. Dikimlerde fıstıkçamı, servi, dut, alıç ve defne gibi yangına dayanıklı, yaban hayatı için önem arz eden türler kullanılacak. Amacımız üniversitelerimizin ve Adana’mızın daha yeşil, daha güzel ve yaşanabilir olmasına katkı sağlamaktır“ dedi.