Türk İşbilriği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Bosna Hersek’te eğitime destek kapsamında, Mostar Yetim Gülümsemesi Derneği işbirliğinde, 220 öğrenciye kışlık mont ve bottan oluşan giyim yardımı yapıldı.

TİKA ve Mostar Yetim Gülümesemesi Derneği işbirliğinde Bosna Hersek’te 220 öğrenciye kışılık giyim yardımı yapıldı. TİKA tarafından temin edilen giyisiler düzenlenen törenle öğrencilere dağıtıldı. Mostar Muyaga Komadina İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene, Türkiye Mostar Başkonsolosu Tolga Bermek, TİKA Saraybosna Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç, Mostar Müftüsü Seid Smaykiç, Mostar Yetim Gülümsemesi Derneği Başkanı Merima Cono, Bosna Hersek Jablanica Türk Lot Evi’nde görevli askerler, Hersek Neretva Kantonu Meclis Başkanı Murat Çeriç, Eğitim Bakanlığı temsilcisi, öğrenciler ve velileri katıldı.

Mostar Yetim Gülümsemesi Derneği Başkanı Cono, törende yaptığı konuşmada projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği geçen Türkiye Mostar Başkonsolosu Bermek ile TİKA yetkililerine teşekkür etti. Yapılan bu yardımın öğrenciler için büyük önem taşıdığını vurgulayan Mostar Yetim Gülümsemesi Derneği Başkanı Cono, benzer bir proje ile geçtiğimiz sene de kendileriyle işbirliği yapan TİKA’ya minnetar olduklarını ifade etti. Türkiye Mostar Başkonsolosu Bermek, böyle bir yardım etkinliğinin gerçekleştirilmesinde katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Türkiye Mostar Başkonsolosu Bermek, TİKA'nın desteğiyle gerçekleştirilen proje ve faaliyetlerle Mostar halkına Türk milletinini her daim yanlarında olduğunun hissettirildiğini belirtti.

TİKA Saraybosna Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Dr. Oruç ise TİKA'nın Mostar şehrinde geçmiş senelerde de, Cemal Biyediç Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nin inşaası ve Biyoteknoloji Laboratuarı’nın kurulması, Trafik Lisesi’nde Mekatronik Laboratuarı kurulumu gibi eğitim alanında projeler gerçekleştirdiğini söyledi. TİKA Saraybosna Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Dr. Oruç, bu yıl da gelecek günlerde açılışı gerçekleştirilecek Karagözbey Medresesi inşaatının da TİKA tarafından tamamlandığını ifade etti. Geçen yıl da benzer bir etkinlik yaparak, Mostar ve civarında yaşayan öğrencilere çanta, spor ayakkabı ve eşofman yardımı yapıldığını dile getiren TİKA Saraybosna Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Dr. Oruç, “Biz, bu çocuklara kendi çocuklarımız gözüyle bakıyoruz. Onlara, elimizden gelen ilgiyi göstermek istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Türkiye'nin Mostar Başkonsolosu Bermek, TİKA Saraybosna Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Dr. Oruç ve Mostar Müftüsü Smaykiç tarafından hediye paketlerinin dağıtımı gerçekleştirildi. Törenin ardından TİKA’ya sağladığı destekten dolayı Mostar Yetim Gülümsemesi Derneği tarafından, teşekkür belgesi verildi.