Dünyanın en yaşlı kadını olan 1894 doğumlu 120 yaşındaki Zeyini Çelik, İstanbul’da yaşıyor. 43 torunu olan Çelik, hiçbir sağlık problemi olmadığını belirtirken, uzun yaşamasını da doğal tereyağı ve yoğurda borçlu olduğunu söyledi.

1 Temmuz 1894 yılında Tunceli’de doğan Zeyini Çelik, dünyanın en yaşlı kadını ünvanına sahip. Bahçelievler Kocasinan Mahallesi Kamil Paşa Sokak’ta torunu Yücel Çelik ile birlikte yaşayan Zeyini Çelik, 120’nci yaş gününü kutladı. Bahçelievler Belediyesi tarafından yaptırılan pastanın mumlarına üfleyen Çelik, ardından pastayı kesti. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da Çelik’e pasta yedirdi ve çiçek verdi. 4 çocuğu, 18 torunu, 23 torun çocuğu ve 2 de torununun torunu olan ve Türkçe bilmeyen Zeyini Çelik'in duygularını, torunu Yücel Çelik tercüme etti. Çelik, “Bizim dağlarda ot var. Pancar, çökelek, tereyağı var. Onlarla beslendim” dedi. “Atatürk’ü gördün mü?” sorusuna ise Çelik, “Atatürk de güzel bir insandı, Allah rahmet eylesin” diye karşılık verdi.

Yokluk içinde yaşadıklarını söyleyen Zeyini Ana, “Yokluk gördük. Yatak olarak meşe yaprağının üzerinde yatıyorduk. Herkese çok çok teşekkür ediyorum böyle bir doğum günü yaptıkları için, Allah razı olsun. Gençler doğru yoldan gitsinler” dedi.

Doğal olmayan hiçbir besini yemediğini belirtilen Zeyini Ana’nın şimdiye kadar herhangi bir ameliyat geçirmediği gibi, kronik bir hastalığının da olmadığı ifade edildi. Çelik’in eşinin, 50 yıl önce öldüğü sanılarak mezarlığa götürüldüğü ve gömüleceği sırada kendine geldiği, ardından 30 yıl daha ömür sürdüğü öğrenildi.