Adıyaman Kuma Hastaneler Birliği (KHB) Sekreteri Erdoğan Öz, göreve geldiği günden itibaren sağlık alanında yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Adıyaman KHB Genel Sekreteri Erdoğan Öz, daire başkanlarım, hastane yöneticileri tüm çalışan ekibiyle birlikte ortak anlayış ve işbirliği içinde hareket ederek, Adıyaman’ın sağlık sektörüne katkı sağlamak istediklerini dile getirdi.
Erdoğan Öz yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Göreve ilk geldiğimiz günden itibaren Adıyaman’ın sağlık alanında hak ettiği yerde olabilmesi adına, yapabileceklerimizle ilgili bir yol haritası çizdik. Merkez ve tüm ilçelerdeki faaliyet gösteren ve yapımı süren hastanelerimizi tek tek gezerek eksiklerimizi bizzat yerinde tespit ettik.
İl genelindeki sağlık çalışanı eksikliğimizi gidermek için (özellikle kadın doğum uzmanı) Sağlık Bakanlığımız ile sürekli temas halindeyiz. 61. dönem devlet hizmeti yükümlülüğü kurasına tabii olan kadın doğum uzmanı sayısı 19 iken, Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak biz 3 doktor talebinde bulunduk. Hem hekim, hem de yardımcı sağlık personel talebimizi, resmi olarak bakanlığımıza ilettik, iletiyoruz.
400 yataklı hastanemizi en kısa sürede hizmete açabilmek, bizim en olmazsa olmazlarımızdan olduğu için, Genel Sekreterliğimiz bünyesinde, bir komuta merkezi oluşturduk. Bu komuta merkezine biri inşaat, biri makine, biri elektrik, biri biyomedikal olmak üzere 4 mühendis; bir mimar dahil ettik. Ayrıca Eğitim Araştırma Hastanemiz bünyesindeki bir başhekim yardımcımızın önderliğindeki 3 kişilik ekip, komuta merkezimizle birlikte çalışıyor. Komuta merkezimize bir araç tahsis ederek, arkadaşlarımızın Genel Sekreterliğimiz ile 400 yataklı arasında sürekli mekik dokuyabilmesini sağlayarak ve gerektiğinde ekibe diğer branşlardan teknik profesyonelleri de dâhil ederek kalite, maliyet ve zaman verimliliğini elde edebilmeyi başardık. Şuan ki tek hedefimiz 400 yataklı hastanemizi bir an önce halkımızın hizmetine sunmak.
Sağlık Bakanlığımızın başlatmış olduğu evde hasta ziyareti projesi kapsamında birliğimize bağlı hastane yöneticilerimiz hasta ziyaretlerine aralıksız devam etmektedir.
Halkımız, müsterih olsun ki, yaptığımız çalışmalar bir an dahi kesintiye uğramadan devam ediyor ve devam edecek. Biz, sağlık alanında zirveye çıkmayı değil; çıkacağımız zirvede kalıcı olmayı hedefliyoruz. Bunu da başarabilmek için fikrimiz de, zikrimiz de, yüreğimiz de 24 saat halkımızın emrinde. Çünkü Adıyaman halkı bunu fazlasıyla hak ediyor.”