CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz CHP Merkez İlçe Binasında yapılan basın toplantısında bir konuşma yaparak “Atamak demek ben bilmem eşim bilir diyen ezilmiş bir kadının zihniyeti demektir” dedi.

CHP Efeler Aday Adayı Ahmet Gümüş’ün CHP Merkez İlçe Binasında düzenlediği basın toplantısına katılan CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz ön seçim konusunda tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Örgüt Tabanına yönelik etkili bir konuşma yapan Kalınomuz “Evrensel sol ilkelere inanıyorsak, parti içi demokrasiye inanıyorsak, örgütü örgütlülüğü birlikteliği omuz omuza dayanışmayı parti içinde birlikte yaşama kültürünü biliyor ve önemsiyorsak ön seçimden kaçmayız, kaçamayız, kaçmamalıyız” dedi.

Ahmet Gümüş’ün kendisini ön seçim desteği için aramasından mutlu olduğunu belirten Kalınomuz “Aday adayımız Sayın Gümüş beni aradı ve Ben de önseçim istiyorum dedi. Bu hepimizin tarihsel sorumluluğu dedi. Atatürkçü, devrimci olduğumu her adımımda söyleyen biri olarak bu gün buradayım. Önseçim istemek taraflı olmak demek değil. Tarafsız olmak demektir. Önseçim isteyen herkesin yanındayım. “Atamak demek ben bilmem eşim bilir diyen ezilmiş bir kadının zihniyeti demektir.” Ben bilmem merkez bilir demek siyasetin özgürce yapılmadığı, atamasını bekleyen memur gibi, memurun atama beklediği bir makam halini alır. Evrensel sol ilkelere inanıyorsak, parti içi demokrasiye inanıyorsak, örgütü örgütlülüğü birlikteliği omuz omuza dayanışmayı parti içinde birlikte yaşama kültürünü biliyor ve önemsiyorsak ön seçimden kaçmayız, kaçamayız, kaçmamalıyız” dedi

CHP Efeler Belediye Başkan aday adayı Ahmet Gümüş de, “Kamuoyunun bildiği üzere geçtiğimiz hafta içinde örgütümüzün diğer adaylarına bir çağrı yaptım. Bu çağrıda diğer CHP Efeler aday adayı arkadaşlarımıza seslenerek ‘Gelin ön seçim taleplerini kendi içimizde tartışalım. Kararımızı ortak bir deklarasyonla genel merkeze bildirelim. Örgüt tabanı bunu bizden istemektedir. Bu hepimizin üzerinde ki tarihi bir sorumluluktur’ ifadelerini kullandım. Bu çağrımıza CHP İl Başkanımız Sayın Barkan Kalınomuz’da destek vererek böyle bir toplantının önemine dikkat çekti” diye konuştu.