Afyonkarahisar’ın Dinar’a ilçesinde 2014 yılında yapılması planlanan doğalgaz hattı için belediye başkanlık makamında istişare toplantısı yapıldı.

Afyonkarahisar’da bulunan Aksa Afyon Doğal Gaz Bölge Müdürü Murat Ceran ile Dinar İşletme Şefi Makine Mühendisi Tuncay Gezer’in katıldığı görüşmede, Belediye Başkanı Saffet Acar, Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Dinar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ertuğrul Tuncoğlu ile Şehircilik ve İmar Müdürü Mestan Gürgün imar planına göre hazırlanmış taslak üzerinde çalışma yaptı. Taslak üzerinde yapılan çalışmada Dinar’ın tüm mahalle, sokak ve caddelerinde 2014 yılında yapılması planlanan ve eksik kalan yerler görüşülerek tespit edildi. Yapılan toplantıda, ilçenin Cumhuriyet Mahallesi ve Meslek Yüksek Okulu, Pınarbaşı Mahallesi, Camikebir Mahallesi, Sanayi Mahallesi, Pazar Mahallesi, Otogar Mahallesi ve Yeni Hastane Binası, İncirli Mahallesi 110 Konutlar alanı, Hürriyet Mahallesi, Yeni Mahalle, Pazar Mahallesi ve eksik kalmış diğer bölgeler incelenerek fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda doğalgazın geçiş güzergâhı, bağlantı hatları ve karayollarına ait bölgeler de ele alındı.

Aksa Afyon Doğal Gaz Bölge Müdürü Murat Ceran’dan alınan bilgiye göre, Dinar’ın 2014 yılı doğalgaz hattı döşeme programının hazırlandıktan sonra bütçe olarak onaya gönderileceği, onaylanan bütçelerin Mart veya Nisan aylarında belli olacağı ve onaylanan bütçelere göre hareket tarzı belirlenerek yatırıma başlanacağı öğrenildi.

Afyon Doğal Gaz Bölge Müdürü Murat Ceran, “Dinar’da doğalgaz abonesi 7 bin 500 haneye ulaşıldı. Bunlardan ise 4 bin 550'si abone oldu. Kalan potansiyelinde abone olması için 31 Aralık 2013 tarihine kadar abone bağlantı bedeli için kredi kartına 10 taksit işlemi başladı” dedi