Samsun'da Çarşamba Havalimanı'nı da içine alan bölge ile, 19 Mayıs ilçesi Yörükler Mahallesi'nde, yarım asırdır süren arazi davası duyanları şaşkına çeviriyor.

YALI MAHALLESİ MUHTARI SELAMİ ŞAHİN.jpg

'ÖMRÜMÜZ MAHKEMELERDE GEÇTİ'

Çarşamba ilçesi Yalı mahallesi muhtarı Selami Şahin, 62 yıldır devam eden arazi davası için "52 yaşındayım. Ben dünyada yokken 1960 yılında başlayan dava 62 yıldır devam ediyor. Bıktık, usandık artık" derken 19 Mayıs ilçesi Yörükler mahallesi eski muhtarı Veli Aydın da, 61 yıldır bir türlü sonuçlanmayan arazi davaları ile ilgili "Davalar başladığında ben doğmamıştım. Bugün 60 yaşındayım ve dava hala devam ediyor. Ömrümüz mahkemelerde geçti" dedi.

YÖRÜKLER.jpg

KADASTRO ÇALIŞMALARI İLE BAŞLAYAN DAVA

Çarşamba ilçesinde 1960'lı yıllarda başlayan dava ile ilgili Samsun Medya Grubuna açıklama yapan Yalı Mahallesi Muhtarı Selami Şahin, "Havaalanı arazisi eskiden 5 köyün mera alanıydı. Tapusu yoktu. 1965 yılında tapular verilirken TİGEM, kayıp arazileri olduğu gerekçesi ile bu duruma itiraz etti. Mahkemede kayıp araziler bulunmadan, tapular verilemez kararı verdi. Bu nedenle tapulara şerh konuldu. TİGEM aradan geçen yıllar içinde itirazını ispatlandıracak deliller sunamadı. Kayıp araziler bulunamadığı için 1960 yılında kadastro çalışmalarına itirazlar sonucu başlayan dava, o gün bugündür sürüyor. Mahkemelere gidip gelmekten yorulduk artık. 150 davacı var. 62 yıldır süren bu davanın artık bitmesini ve tapularımızın verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

VELİ AYDIN.jpg

YÖRÜKLERDE BİN 500 DAVACI YILLARDIR BEKLİYOR

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde 1961 yılında 37 bin 285 dekar alanın tapuya tescili için açılan kadastro davası da 61 yıldır devam ediyor.

Yörükler Mahallesi eski muhtarı Veli Aydın "bin 500 davacı yıllardır bu davanın bitmesini bekliyor" dedi.

YENİDEN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Adeta yılan hikayesine dönen iki davanın ne zaman biteceği bilinmezken, Yalı Mahallesi sakinleri, 27 Nisan'da, Yörükler Mahallesi'nin davacıları da 26 Mayıs tarihinde, yeniden hakim karşısına çıkacak.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

61 yıl yörükler.jpg  

62 yıl çarşamba.jpg 

HAVAALANI.jpg