Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun bakanlığın taşra teşkilatları için 1017 sürekli işçi alımı yapacağını açıklamasının ardından vatandaşlar "Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı ne zaman?", "Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı şartları neler?" sorularına yanıt aramaya başladılar. İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın personel alımına ilişkin merak edilenler... 

BAKAN MEHMET KASAPOĞLU AÇIKLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınla bakanlık bünyesindeki istihdam konusunda açıklamalarda bulundu. Bakanlık bünyesine personel alınacağını belirten Bakan Kasapoğlu, personel alımıın ilanının Resmi Gazete'de yayımlanacağını söyledi.

Bakan Kasapoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

"GSB ailesini günden güne büyütmeye, güçlendirmeye devam ediyoruz. 1017 sürekli işçi alımı için ilan detayları Resmi Gazete'de yayımlanacak. Başvurular ise 8-12 Ağustos tarihleri arasında İŞKUR üzerinden alınacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 767 sürekli temizlik işçisi, 144 engelli sürekli temizlik işçisi, 106 eski hükümlü sürekli temizlik işçisi alacaklarını duyurdu.

BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) personel alımı için başvurular, 8-12 Ağustos tarihlerinde "esube.iskur.gov.tr" internet adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek. Ayrıca GSB'ye başvurmak isteyen adaylar, GSB hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvuru yapılabilecekler.

KURA ÇEKİMİ 31 AĞUSTOSTA 

Kura çekimi Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gerçekleştirilecek.  Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından  kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekimi 31 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Kura çekim yeri daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı internet sitesinde yayımlanacak. Kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirilecek ve adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecek.

Kura çekimi sonrası sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenecek tarihlerde sözlü sınava alınacak. Sözlü sınav yeri ve tarihleri "www.gsb.gov.tr" internet sitesinden ilan edilecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.