GRAM ALTINDA YENİ SİSTEM

Altın piyasasında önemli bir gelişme yaşandı, özellikle gram, çeyrek ve yarım altın sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Kuyumcular, sahte altın konusunda güveni artırmak amacıyla yeni bir sisteme geçiş için hazırlıklarını sürdürüyorlar.

YENİ SİSTEM İLE SAHTECİLİK ÖNLENECEK

Yeni sistemin getirdiği zorunluluklar altın sahipleri için geçerli olacak ve sahteciliğe karşı etkili önlemler içerecek.

Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz'ın açıklamasına göre, yeni sistemle her gram altın, Darphane tarafından verilen benzersiz bir kod ile takip edilecek. Bu kod, altının tüm özelliklerini ve geçmişini içerecek şekilde tasarlanmış durumda.

Her bir altının üzerinde Darphane'ye özgü bir kod bulunacak. Yeni sisteme geçişle birlikte, tüm gram altınlar sertifika ve özel ambalajlar içinde satılacak.

Her bir gram altın, Darphane tarafından atanmış olan özel bir kod ile donatılacak. Bu uygulama, alıcılar için ek bir güvenlik ve şeffaflık sağlayacak.

Bülent Yılmaz, yeni sistemin sadece altın için değil, aynı zamanda diğer kıymetli metaller için de geçerli olacağını vurguladı.

Altın, gümüş, platin ve paladyum gibi metaller, bir gram veya daha fazla miktarlarda üretildiğinde, bu metaller de Darphane tarafından belirlenen standartlara uygun ambalajlar içinde satılacak.

Adaylar dikkat! KPSS başvuruları bugün bitiyor: İşte 2024 KPSS lisans geç başvuru tarihi Adaylar dikkat! KPSS başvuruları bugün bitiyor: İşte 2024 KPSS lisans geç başvuru tarihi

GÜNBOYU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.