Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde dün otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren geçici köy korucusu ve Ziraat Odası Başkan Yardımcısı 38 yaşındaki Medeni Konak'ın cenazesi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı askeri bir törenle Açıkköy'de toprağa verildi.
Nusaybin'de dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından seyir halindeki aracına düzenlenen silahla saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Medeni Konak, Açıkköy'de düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Konak'ın cenaze namazı Nusaybin Müftüsü Seyit Ali Aydil tarafından kılındı. Cenaze namazından sonra bir süre askerler tarafından omuzlarda taşınan Konak'ın cenazesi Açıkköy'deki evinin bahçesine getirildi. Burada askeri yetkililer tarafından Konak'ın öz geçmişi okundu cenazesi evinin bahçesinde defnedildi.
Cenaze törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, İşleri eski Bakanı Muammer Güler, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören sonrası Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Konak'ın annesi Hanım ve babası Mustafa Konak'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu adına taziyelerini iletti.

FOTOĞRAFLI